– Staal i Adecco-ligaen

Ingebrigt Steen Jensen: Sett dere store mål !
Ingebrigt Steen Jensen: Sett dere store mål !

Sett dere store mål. Spør hva kan vi få til på Jørpeland. Staal kan spille i Adecco-ligaen når Stabæk, som pleide å ligge i lavere divisjoner, klarte det, sa Ingebrigt Steen Jensen, reklamemann, forfatter og styreformann i Stabæk Fotball.

HER ER BILDER FRA FOREDRAGET

Rundt 300 mennesker hørte Steen Jensens inspirerende foredrag i Hammerverket på Jørpeland torsdag kveld. Det handlet om hva suksessrike bedrifter og organisasjoner gjør.

1. De bygger kultur:

Folk har et urinstikt om å høre til i et fellesskap. Indianerfølelsen. Stammetilhørigheten. I dag er det få steder man får dette. Fotballen er en av disse få plassene. Når alle butikker og produkter er mer eller mindre de samme må man ha en grunn til å velge ett foran ett annet.

– Dere må synge, prediket Ingebrigt. Synge på stadion, synge på arbeidsplassen, synge i festlige lag. Alle sterke kulturer synger. Hva var Liverpool uten «You’ll never walk alone». I de fleste bedrifter er det aldri noe moro.

– Det må være fest og fryd når Staal spiller. Det må være moro. Folk må lure: Hva har de funnet på nå?

2. Fortell historier:

Barack Obama. Arne Vidar på Leiv Vidars pølser (Pølser, lidenskap og rock’n’roll), VW Golf vs identiske Skoda Octavia.

Dette er alle eksempler på at det er viktig å fortelle historien sin godt. De beste selskapene i verden gir svar på livets største spørsmål: Hvorfor er vi her? Hvor skal vi? Hva står vi for?Lag en visjon du ville hatt på gravstøtten. Uten verdier er det vanskelig å gjøre valg.

Disney: Vi skal gjøre folk glade

Ikea: Bedre hverdag for mange mennesker.

3. Sett store mål:

Hva kan vi få til på Jørpeland? Når Nokia, som produserte dopapir og gummistøvler, kunne bli verdens ledende på mobiltelefoner i løpet av 7 år. Når South Western Airlines, som hadde en flyrute mellom Houston og Dallas, kunne bli verdens nest største på 20 år.

– I Norge liker i folk som tenker smått. Vi har ingen selskaper som er kjent av over 1 prosent av verdens befolkning. Ikke Statoil, ikke Telenor. I Norge blir vi ikke inspirert av folk som får det til.

Oppsummert:

  • Fyll organisasjonen med glede, sang, ritualer.
  • Fortell de gode historiene.
  • Tenkt stort!

Staal i Adecco-ligaen !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *