Tony Knapp: Derfor er Loddefjord favoritt

Søndag kl 13 møter Staal Jørpelands damelag Hordalandslaget Loddefjord i kvalifiseringskamp for 2. divisjon.

Trener Tony Knapp, er du overrasket over at damelaget har muligheten for opprykk?

Da jeg ble spurt i januar om å overta kjente jeg ikke spillerne. Jeg spurte folk på Jørpeland: Hva forventer dere. Svaret var at en plass midt på tabellen ville være bra. Men i virkeligheten har damelaget ligget enten på første eller andre plass hele året. Det er en flott achievement av en gruppe jenter der 15 av 20 spillere er under 18 år.

Hva vet du om motstanderen?

Loddefjord er er obviously favoritten, fordi de spiller i 2. divisjon. Det er et stort lag, very strong, med luftstyrke og tøffe spillere, som har masse erfaring. Men slike lag har vi spilt mot hele året. Det blir tøff kamp.

Hvordan skal dere vinne kampen?

Selv om vi spiller mot et bedre lag, kan vi likevel vinne. Vi har har ikke hatt en eneste dårlig trening eller kamp i hele år. Innstillingen har vært førsteklasses. Jentene har gradvis bygget opp selvtillit. De er veldig fornøyd med 2. plassen. Jeg tror jentene fikk et lite sjokk da de leste mine uttalelser til Strandbuen for en uke siden om at for meg er 2. plass ikke godt nok. Bare 1. plass er godt nok. Slik har jeg tenkt i hele min fotballkarriere. Men jeg tror jentene likte det også. Jeg er spurt om å ta ett år til som trener for damelaget og forhandlingene pågår. Når det gjelder kampen ser det ut til at vi er litt uheldige. Et par jenter er syke, et par jenter hadde planlagt ferie fordi de ikke visste om kvalliken. Så vi vil ikke være full styrke, men det gjør ingenting. Det vil gi nye spillere sjansen.

Hvis dere vinner hva skjer videre?

Det er 4 lag i kvalikken. Det pågår en annen kamp samtidig og vinnerne møtes for å kjempe om en plass i 2. divisjon.

Hvor høyt kan damelaget nå?

Som trener må man se på lang sikt. Det er ikke nok å rykke opp hvis laget ikke er bygget for å holde seg og rykker rett ned igjen. The beauty med dette laget er de mange unge spillerne. Om vi vinner eller er vi i ferd med å bygge et lag som er bra for the area. Jeg vet kvalliken blir vanskelig, men det er like viktig å bygge et lag for framtiden. Alle vi møter kaller damelaget for et juniorlag, men jeg prøver å få dem til å spille god fotball og det liker de. Jeg har vært delighted with them. De har det gjort mye bedre enn man skulle forvente. Tonen på trening er spøkefull og avslappet. Vi har klart det første målet: Å bygge et godt ungt lag – det klart yngste damelaget i divisjonen.

Hele Staal ønsker Tony og damelaget Lykke til på søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *