Seier i toppkampen

Fint vær, masse folk, toppkamp, kontroversielle episoder, patriotisme, overengasjerte ledere, to gode forsvar, en middels dommer og en dårlig bane var rammen for lørdagens kamp på Jørpeland. Staal slo Brodd fortjent 2-0 og befestet sin posisjon på toppen av tabellen samtidig som de fikk 6 poengs luke til Brodd som må ses på som en av de aller sterkeste utfordrerene til første plassen.

Staal gikk ut i en 4-3-3 formasjon og høyt press og det ga raskt resultat da Arne Dalehaug utnyttet nøling i Broddforsvaret allerede etter 3. min og ga hjemmelaget ledelsen. Første omgang var jevn med Staal som det førende laget og det ble skapt få farligheter foran Thomas Mæle i Staalmålet. Brodd fikk endel unødvendige frispark i godt hold men var aldri i nærheten å skape farligheter på de. Brodds ledere og spillere mente de skulle hatt straffe da en Staalspiller handset i 16 meteren men det så ut som et soleklart Staalfrispark i forkant og dommer Morgan Hobberstad lot spillet gå til stor misnøye på sidelinjen.

Andre omgang fortsatte egentlig som første med mange dårlige pasninger noe banen må ta stor del av skylden for men konsentrasjonen var nok heller ikke på topp hos samtlige spillere hele kampen. Staal sine dødballer har vært veldig bra i år og var noe Brodd var klar over på forhånd. På tross av dette headet banens beste Sindre Fjelde inn sitt 5 mål for sesongen etter en presis dødball fra Daniel Hawkins. Like etter 2-0 scoringen fikk Brodd sin beste sjanse (og eneste?) da Mads Bøgild kom alene med Thomas som reddet skuddet i keeperhøyde fint.

Luften var nå mer eller mindre gått ut av Broddlaget og Staal hadde flere gode muligheter til å punktere kampen men godt keeperspill, upresise siste pasninger og dårlige avslutninger gjorde at kampen ebbet ut med 2-0 til stor glede for spillere, ledere og ikke minst publikum som hadde møt opp i et antall på over 500 stk.

Sindre Fjelde banens store spiller

Kampens gigant var Sindre Fjelde som har vært sjef i ett forsvar som har vært enormt gode så langt i sesongen. Ifølge Stavanger Aftenblad sin børs så har motstanderlaget til Staal hatt en sjanse på siste 3 kamper noe som rett og slett et utrolig bra. Staal har ikke sluppet inn mål siden seriepremieren og har nå spilt 450 minutter uten baklengs.

Nå venter en ny god treningsuke før kampen på Humpen mot Buøy på torsdag. Buøy tok sin seier denne uken og er helt sikkert giret på å fortsette i samme spor.

PS! Mot slutten av kampen oppstod en episode som fremkalte spontan latter fra publikum. En Broddspiller skulle slå corner og sparket i cornerflagget. Mye har blitt skrevet om Staal- Brodd kampen på nettsamfunnet Facebook og hjemmepublikummet har blitt kalt både det ene og andre og har fått mye kritikk for at de ikke applauderte da den skadete Broddspilleren ble båret vekk like før kampslutt. Dette får vi bare ta kritikk for og beklage og vi håper Broddspilleren er raskt tilbake fra skade. Hadde situasjonen skjedd midt på banen så hadde nok reaksjonen fra publikum blitt en annen men siden han ble liggende lenge nede med cornerflagget så var nok fokuset på kampen og ikke på spilleren fra publikum. Publikum på Jørpeland er patriotisk og engasjert noe som også gjelder visse SGDer i Brodd men det er bare med å sette farge på lokalfotballen.

3 hendelser på “Seier i toppkampen”

  1. Megte bra jobba av hele laget, det viktigste i toppkamper er å vinne!!!

    Stig, har du muligheten til å sjekke rekorden for antall minutter uten baklengs for Staal i «moderne tid»???

  2. Tror der e lide muligheter for å finna sånn Jan. Rogaland Fotballkrets har någen tabellar men står lide om kampane. Eg vett det året me var nere i 4. div. så spelte me mange kampar uten baklengs men kor mange e eg usikker på.

  3. Eg har sendt ein mail te Rogaland Fotballkrets å spurt om de kan ver behjelpelige me kampane fra 1998 sesongen men me skasje lenger tebage enn fjorårs sesongen der me spelte 4 kampar på rad uten baklengs samt hadde 1 baklengs på 7 kampar ein «periode». Te info e me fremdeles den klubben i Norge så har scort flest mål i de 4 øverste divisjonane enn så lenge 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *