Før kampen: Stavanger 2

Staal tar torsdag kveld imot Stavanger 2 på hjemmebane på Jørpeland Stadion. Hjemmelaget bør ha alle muligheter til tre nye poeng mot ett forventet ungt SIF2. Alagstroppen er tynn samt SIF sitt gode juniorlag spiller to seriekamper også denne uken så fungerende Alagstrener Oddbjørn Fiskå sier at det vil bli få spillere med 3. div. erfaring fra før som skal i aksjon på Jørpeland. Fiskå med masse slekt fra nord i kommunen vår er forøvrig mannen bak Startspillerene Espen Børulfsen og kometen Christer Kleiven. Kleiven ble trent av Fiskå i Vigør samtidig med at Fiskå tok fotballutdannelse ved Høyskolen i Agder mens Børulfsen var fast medlem av kretslaget Fiskå trente.

Oddbjørn Fiskå sliter med få spillere å sende til Jørpeland
Oddbjørn Fiskå sliter med få spillere å sende til Jørpeland

Fjorårets kamp på Jørpeland endte 6-1 til hjemmelaget mot et da på papiret veldig sterkt SIF2. Staalguttene spilte årsbeste og kjørte fullstendig over mer meritterte spillere. Likevel bør Staalspillerene også huske fjorårets bortekamp mot SIF2 da de etter en flott seriestart tapte 4-2 på Siffen mot ett veldig uerfarent lag. Så det er absolutt ingen grunn til å undervurdere det laget som kommer til Jørpeland selv om de vil få en tøff oppgave mot sultne Staalspillere.

Siden det er tvilsomt det kommer noen «kjente» SIF spillere velger jeg heller å fokusere på 2-erlagene litt. Det er ingen tvil om at Staal har vært «heldige» til nå i år med 2- lagene som stiller veldig forskjellig fra kamp til kamp. I år er det fire 2-er lag i Staal sin pulje men det spiller tre i den andre Rogalandspuljen. Neste år skal puljene slås sammen og vi kan få en 3. div. bestående av syv 2-er lag noe som vil være veldig ødeleggende både for mediainteresse, rivalisering og «seriøsitet». Trolig vil enkelte 2-er lag ikke komme i topp 6 men når en har lag som Ålgård 2 som på mandagen stiller med 9 mann mot Vardeneset fra start og taper 12-2 mens de 4 dager senere stiller ett sterkt lag på hjemmebane og slår Varhaug så er det forståelig at 2-er lagene skaper mye misnøye i garderober i lokalfotballen. Det hadde derfor vært en stor fordel for Staal å rykke opp i år selv om det selvfølgelig er en veldig lang vei dit. Staal 2 har jo også vært ett «offer» for Alagets mange skader og tynne stall og har i år brukt mange G16 spillere samt at det har blitt for stor belastning på enkelte jrspillere med 3 kamper på en uke. Balansen er vanskelig å finne og det spørs om det ikke hadde vært bedre om det kun var lagene fra Tippeligaen og Adeccoligaen som fikk lov å ha 2-er lag i divisjonssystemet. De resterende lagene kunne samles i en «reserveliga» som har fungert tidligere.

Staal har foran morgendagens kamp også endel spillere tvilsomme som Sindre Fjelde, Ørjan Høllesli og Øyvind Alsvik mens Vidar Harestad er tilbake etter øvelse i heimevernet. Staal bør uansett klare å stille ett sterkt nok mannskap til å slå ett redusert Stavanger 2. Etter Sola sitt poengtap mot Sandnes 2 har Staal 3 poeng ledelse i avdelingen samtidig som to av de sterkeste utfordrerene Sola og Brodd møtes på Sola i en viktig kamp på fredag. Brodd har forøvrig forsterket laget med Vidar Morten Jensen. Jensen er ikke bare av utseende lik Paul Scholes men er også en veldig smart spiller som kan spille overalt offensivt. Ellers kan det nevnes at EIK som leder den andre 3. div. puljen også har forsterket laget med minst to nye spillere for å være klar til en lang og hard høstsesong.

Møt opp å støtt Staalguttene til en ny seier. Kampstart er kl. 19:00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *