Før kampen: Avaldsnes

Staal er inne i ett tøft kampprogram og møter onsdag Avaldsnes til kamp på Jørpeland. Bortelaget endte ifjor nest sist i sin avdeling og det ser ut som det blir en kamp i bunn på laget i år også. Laget har imidlertid vunnet to av de tre siste kampene og slo Nord hele 4-1 i sist kamp. Laget trenes av tidligere FK Haugesundspiller Arild Andersen som topper adelskalenderer i den relativt nye klubben FKH (1994). Bergenseren har også spilt for Saniken, Fyllingen og Sogndal i sin spillerkarriere. 

 Avaldsnes mistet mange spillere foran årets sesong og valgte å erstatte disse med unge lovende spillere fra egen stall samt ungareren Akos Kovrig som har toppserieerfaring fra klubber i Ungarn, Israel og sist fra SV Mattersburg i Østerrike hvor han spilte fra 2007 til 2009. Kovrig er en ballsikker og teknisk god spiller med en meget god venstrefot og har allerede scoret flere fine frisparkmål denne sesongen. Kovrig spiller som regel defensiv midtbane på Avaldsnes. Av andre «stjerner» er Kent Michael Bøe som hvert år jaktes av 2. og 3. div. klubbene i nordfylket. Bøe er en målfarlig spiller. Av de unge lovende spillerene må 15 åringene Einar Utvik Jr og Mats Rasmussen nevnes. Utvik Jr. scoret 3 mål i sin seniordebut og lukter mål som faren som topper scoringskalenderen for bortelaget.

Akos Kovrig med toppserieerfaring fra 3 land
Akos Kovrig med toppserieerfaring fra 3 land

 Hjemmelaget virker ustoppelige om dagen og scoringsklubben må kanskje vurderes å gjelde kun for vårsesongen 🙂 34-2 i målscore på hjemmebane og scoringsnitt på over 6 er intet mindre enn veldig imponerende uansett om motstanden nok ikke har vært topp hver kamp. En har nå fått 5 poeng luke til Sola og 6 til FKH2 og Brodd. Det er likevel ingen grunn til å hvile på lauvbærene for det er nye ting å rette på i hver trening og kamp for hjemmelaget. Hjemmelaget ventes å stille med samme tropp som sist selv om ryktene har nådd Gibraltar at en trener har gjort comeback som spiller på B-laget 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *