Før kampen: Sandved

Staal har tett kampprogram om dagen og nå er det Sandved som står for tur. Sandved er en klubb Staal har spilt mot de siste sesongene og er ett lag en har brukbar statistikk på med 4 seire på siste 6. Likevel tapte Staal 2-3 på hjemmebane mot Sandved ifjor i noe som må kunne karakteriseres som ett direkte ran. Banen på Sandved er nesten ett egen kapittel og må være den dårligste gressbanen i Rogaland så Staalguttene har en stor utfordring foran seg. Hjemmelaget har slitt overraskende mye på hjemmebane denne sesongen da det vanligvis er her de tar sine fleste poeng men i år har det kun blitt med den ene seieren mot Skjold i 2 serierunde. Etter det har det på rekke og rad blitt tap på hjemmebane mot Randaberg 2, Åkra, Brodd og sist mot Haugesund 2. Talat Abunima trener Sandved i år etter å ha tatt over da Mick McCabe trakk seg midt i sesongen ifjor. Abunima tok da over sammen med Hallgeir Haave men Haave er kun spiller denne sesongen. Abunima har tidlige spilt i en rekke klubber i lokalfotballen som Buøy, Tasta, Vardeneset og Hana.

Sandveds viktigste spiller i en årrekke har vært tidligere Sandnes Ulf spiller Hallgeir Haave. Haave spiller sentralt på midten og er en spiller det er viktig å ligge tett oppi og ikke la han styre spillet. I angrep spiller målfarlige Frode Handeland sammen med spillende trener Abunima og Handeland er en robust spiller som Staal sine forsvarere skal få kjenne i duellene.

For Staal går det meste på skinner for tiden på banen men Hallgeir kunne nok tenkt seg å hatt litt flere spillere å velge i på de to seniorlagene. Det er litt for mange spillere som sliter med små og store skader og siste mann på skadelisten var Arne Dalehaug som hinket av kampen mot Avaldsnes, men som skal testes på trening idag før det tas noen avgjørelse.

Det blir viktig for Staalguttene å ha fjorårets kamp på hjemmebane mot Sandved i minne og ikke ta lett på motstanderen. På tross av at en har 5 poeng ledelse så er det ingenting all den tid serien ikke er halvspilt enda. Så selv om Brodd og Sola driver et psykologisk spill og allerede utnevner Staal som puljevinnere er det viktig at det ikke sniker seg inn enn falsk trygghet hos Staalguttene for jobben er langtfra gjort enda. Staal har allerede gått på ett feilskjær mot bunnlaget Buøy og har ikke råd til flere. Brodd har allerede  forsterket laget med Morten Jensen fra Vidar og ingen blir overrasket om det dukker opp flere nysigneringer på Midjord i løpet av sommeren.

Reiseruten til Sandved er allerede på plass på Staalsiden så det er ingen unnskyldning å ikke ta turen å støtte Staal i kampen om 3 nye poeng 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *