Fin Staal-runde i 3. divisjon

Pål Fjelde debuterte for Staal i seriesammenheng.

Helgas runde i MX-sportligaen avd.13 ble fornøyelig for laget fra Jørpeland. Staal vant 1-6 borte mot Sandved, samtidig som begge rivalene Sola og Brodd avga poeng i sine kamper.

Det var ikke akkurat VM-kvalitet på gressmatta til Sandved da Staals beste gjestet Sandnes-laget lørdag. Graset var både hardt, brunt og fullt av sand. Det gikk likevel greit å spille fotball på banen. Sigve Kleppa Christensen gav nervøse Staal-supportere noe å roe seg ned på, da han scoret på corner et minutt etter at kampen var blåst igang.

Kort tid etterpå hamret Eirik Jøssang inn 0-2 bak Sandveds keeper Sigve Thorkildsen. Etter scoringen sank kvaliteten på bortelagets spill en del. Sandved utnyttet en forsvarsfeil og satte inn 2-1. Målet gav hjemmelaget blod på tann, og akkompagnert av mange oppmuntringer fra sidelinja kjempet laget seg inn i kampen igjen.

Heldigvis for Staal sin del, har jørpelandslaget effektive målscorere. Da Arne Dalehaug satte inn 1-3, mistet nok mange av Sandved-spillerne håpet igjen. Etter at Kristoffer Ramsland la på til 1-4, var spenningen i kampen over.

Eirik Jøssang gikk av til pause med det som kan være en strekk. Inn kom Lars Edvard Danielsen som var et stadig uromoment for bortelagets forsvar.

Øyvind Alsvik utnyttet en forsvars- og keepertabbe, og satte inn nok en scoring, på et skudd fra langt hold i åpent mål. Kampens siste mål kom etter at innbytter Lars Edvard ble felt inni Sandveds 16-meter. Straffen ble ekspedert av toppscorer Arne Dalehaug. Han har nå scoret 23 mål på 12 kamper.

Omtrent halvveis uti andre omgang var det duket for nok en debut for en veldig spennende Staal-unggutt. Denne gangen var det 15 år gamle Pål Fjelde som fikk sin første seriekamp for Staal. Han viste stor ro sammen med Daniel Hawkins på sentral midtbane, og viste fram sin fine pasningsfot ved flere anledninger. Også Kristoffer Ramsland gjorde en veldig god kamp for Staal. Han er født så sent som i 1994, og ser nå ut til å ha spilt seg til fast plass på Staals venstreside.

Etter at Sola spilte 0-0 mot FK Haugesund 2 på fredag, og Brodd måtte nøye seg med ett poeng borte mot Vedavåg (3-3) idag, topper nå Staal tabellen med et forsprang på sju og åtte poeng til de neste lagene.

Neste Staal-kamp kommer på fredag. Da gjester Skjold Jørpeland stadion.

Staals lag:

Thomas Mæle

Vidar Harestad – Martin Knudsen (k) – Stian Nag – Sigve Kleppa Christensen

Øyvind Alsvik – Jarle Karlsen – Daniel Hawkins – Kristoffer Ramsland

Eirik Jøssang – Arne Dalehaug

Innbyttere: Lars Edvard Danielsen, Pål Fjelde, Ronny Fjermestad, John Petter Nordbø, Sindre Fjelde, Ørjan Høllesli, Sander Nag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *