Før kampen: Skjold

Fredag er det Skjold som står på motsatt banehalvdel og skal prøve å stoppe Staal i sin seiersrekke. Laget fra Aksdal har ikke spilt mot Staal siste 10 år og jeg tviler vel på om Staal noengang har møt bortelaget til kamp tidligere. Skjold var tippet som en av Staal sine utfordrere til tappeltoppen og har skuffet radikalt så langt denne sesongen. Laget virker likevel å ha spilt seg i form og står med 3 strake seire før Staalkampen. Skjold som trenes av tidligere FKH Haugesundspiller Rune Lothe. Lothe har som trener trent Skjold, Torvastad og Nord og er en rutinert mann i lokalfotballen i nordfylket. Skjold har han trent siden 2008 sesongen og laget har de to foregående sesonger en 2 plass fra 2008 sesongen og en 5 plass fra fjoråret å vise til.

Skjold har i en rekke sesongen levert talenter til Haugesundsklubber i høyere divisjoner og Arsenalspiller Håvard Nordtveit er ett eksempel på en spiller som har kommet opp gjennom Skjold sine aldersbestemte lag. Siden Lothe tok over har 15 spillere forsvunnet fra Skjold til lag i høyere divisjoner noe som er veldig imponerende. Imponerende er også CVen til Skjoldlagets eldstemann Vadim Petrenko. Petrenko som nå er 35 år har 20 landskamper for Litauen, 7 seriegull og spilte så sent som i 2005 mesterligakvalikk mot Liverpool på Anfield. Av unge spillere å se opp for må nevnes keeper Snorre Askeland, midtbanespiller Øyvind Hompland og den raske spissen Peter Lønning.

Petrenko fra Anfield til Jørpeland?
Petrenko fra Anfield til Jørpeland?

 Staal står med 6 strake seire på hjemmebane og utrolige 40-2 i målscore men kampen mot Skjold er nok en potensiell skrellkamp og Rune Lothe sine gutter må absolutt ikke undervurderes. Fort Midjord slo sprekker med Brodds 2-2 kamp mot Åkra torsdag kveld så nå har Staal sjansen til å bevise at de er divisjonens beste hjemmelag hvis det var noe som helst tvil om det…

Fra Staalhold meldes det om at viktige Eirik Jøssang har pådratt seg strekk og er uaktuell til kampen. Det samme gjelder Daniel Hawkins som står over med sykdom. Ellers er alle fit for fight og klar til å kjempe hjem nye 3 poeng. Morgendagens kamp blir dessverre ikke overført live her på Staalsiden så den eneste sjansen er å ta turen til Jørpeland Stadion og heie guttene fram til seier. (Ok ikke eneste ettersom kampen også følges på Tv Haugaland fra kl. 18:30 🙂 men undertegnede er opptatt med vmjobbing og får ikke oppdatert live)

1 hendelser på “Før kampen: Skjold”

  1. Petrenko er ikke med til Jørpeland grunnet skade! I det hele tatt er det et svært skadeplaget lag som kommer på besøk, og 5 av de spillerne som var bankers i vinter når vi var gode er vekke!

    Men håper allikevel å gi dere kamp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *