Før kampen: Åkra

Fredag tar Staal turen til Åkra for å kjempe til seg tre nye poeng. Åkra ble sendt hjem som slakt med 9-0 på Jørpeland Stadion i vår men har etter det kjempet til seg mange poeng og har vært meget bra på hjemmebane hvor laget fremdeles har til gode å tape denne sesongen. Tar en med fjorårets kamper så er det hele ti kamper siden laget sist avga 3 poeng på Åkra Stadion. Hjemmelaget ligger på den viktige 6 plassen som gir sikret 3. div. spill også neste år og vil gi Staal kamp om poengene. Lagets storscorer Geir Tharaldsen er i scoringsform og lukter mål hver gang ballen er i 16 meteren. Åkra sin meget gode keeper Rune Steensnæs som forøvrig topper spillerbørsen i Nordfylket spilte ikke vårkampen mot Staal men har holdt nullen i høstsesongens to kamper. Åkra spilte 0-0 i første kampen i høst mot ett bra FKH2 lag. FKH trener Jostein Grindhaug er fra Åkra og de sies ofte i nordfylket av FKH2 alltid stiller svakt mot Åkra men det var vertfall ikke tilfelle nå. I sist kamp slo laget Nord 3-0 på bortebane så Staal møter ett lag med selvtillit.

Selvtillit bør også Staalguttene ha etter kampen mot Vedavåg. De siste 25 min av første omgang er sannsynligvis sesongbeste for Staal. Det er veldig gøy å se spillere som Knut Ivar Tjeltveit, Per Krister Bjørlo og Trond Rossemyr tilbake og klare for å bidra til en god høstsesong for Staal. Eirik Jøssang gjorde en stor kamp på topp sist samtidig som Martin Knudsen styrte midbanen veldig effektivt.

Brodd gikk på ett nytt poengtap mot ungt FKH2 torsdag kveld og ser ikke ut som om de har en tropp god nok for å kjempe helt i toppen. Laget har slitt i høst med få spillere på trening og spillere som er borte på ferie noe som ser ut som å være ett kjennetegn hos de fleste klubbene i Stavangerfotballen. Vi skal være stolte av Staalguttene som ofrer mye,  prioriterer fotballen og gjør sitt ytterste til å legge ferie til de 3 ukene det ikke er seriespill samt etter sesongen. Selv om dette har vært en selvfølge med særdeles få unntak så lenge jeg har vært i Staal så er det ingen selvfølge på bylandet.

Nå er Erlend Danielsen snart tilbake i aksjon for Staal og selv om Follos Andreas Birkeland valgte Bryne i høst så bør det være en mann Staal lufter sin interesse for. Gode fotballspillere med erfaring fra høyere nivå er det som er nødvendig for å løfte Staal ett hakk videre og politistudenten som skal gjøre sin praksis på Jørpeland er absolutt en slik.

Staalkampen mot Åkra blir dessverre ikke oppdatert live men vi satser på at TV Haugaland er tilbake for fullt og gir oss tre nye Staalpoeng live 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *