Kalassifre mot Åkra

Lars Edvard Danielsen viste gode avslutteregenskaper mot Åkra.

Staal reiste fredag til Karmøy for bortekamp mot tabellsekser Åkra IL. Det endte med en solid seier i høstværet. 1-7 var fasiten etter 90 minutter.

Det var likevel ingen stor kamp i første omgang. Sigve Kleppa Christensen roet Staal-nervene da han taklet inn 1-0 allerede etter tre minutter. I sterk motvind ble imidlertid bortelaget presset tilbake. Åkra yppet seg og Staal-laget hang til tider dårlig sammen. Heldigvis er spissene i dødelig form, og hvilepulsen krøp hakket nærmere idet Eirik Jøssang fint satte inn 2-0 etter langpasning fra Stian Nag.

Banen på Åkra er kunstgress, og det kombinert med det våte været, gjorde banen ekstremt glatt. I første omgang var det et Staal-lag som ikke maktet å slå pasningene på fot. Dermed ble aldri pasningspillet skikkelig, og Åkra slo farlige gjennombruddspasninger til målfarlige Geir Tharaldsen på topp.

Det er heldigvis lov å være effektiv i fotball, og mange Åkra-fans mistet nok håpet i det Øyvind Alsvik banket inn 3-0 før pause.

Over i andre omgang hadde laget fra Jørpeland medvind. Samtidig satt pasningsspillet bedre. Det gjorde at det spillemessige overtaket var klart i Staals favør. Martin Knudsen slo veldig gode dødballer gjennom hele kampen, og det var en av disse Sindre Fjelde stanget i mål til 4-0. Neste mål kom ved innbytter Lars Edvard Danielsen etter nok en assist av Stian Nag. Eirik Jøssang puttet sin andre for kvelden og 6-0.

Kveldens prestasjon var det derimot Åkra-veteran Tønnes Helge Langåker som stod for. Ti minutter før slutt dundret han inn Åkras reduseringsmål fra langt hold. Det ble stående applaus fra publikum til 42-åringen etter scoringen.

Staal blir dermed det første laget som vinner på Åkra på nesten ett år. Selv om det skjer på en spillemessig middelmådig dag, er det mye gode enkeltmannsprestasjoner som varmer.

Staals lag:
Ronny Fjermestad
Knut Ivar Tjeltveit – Sindre Fjelde (k) – Stian Nag – Ørjan Høllesli
Øyvind Alsvik – Martin Knudsen – Jarle Karlsen – Per Krister Bjørlo
Eirik Jøssang – Sigve Kleppa Christensen
Innbyttere: Pål Fjelde, John Petter Nordbø, Lars Edvard Danielsen, Vidar Harestad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *