Hadde Viking i kne

Staal Jørpeland – Viking FK 2-2.

Viking stilte med et lag som ifølge dem selv «kunne bitt godt fra seg i Tippeligaen» mot et toppet Staal-lag på kunstgresset på Jørpeland. Over 600 betalende tilskuere fant veien til idrettsanlegget på den fine lørdags ettermiddagen. Det gir gode penger i jakten på kunstgressdekke til grusbanen.

I førsteomgangen var hjemmelaget klart best. Det gikk godt over tjue minutter før Viking skapte noe som helst foran målet til solide Thomas Mæle i Staal-buret. Arne Dalehaugs venstreskudd var velplassert etter 13 minutter, 1-0. Tjue minutter seinere var samme mann på farten igjen. Storscoreren rakk akkurat fram til ballen før Viking-keeper Roy Dyrdal, og blir felt. Straffen satte eks-Viking Martin Knudsen kontrollert i mål. Før pause reduserte Vidar Nisja på bakre stolpe på et hjørnespark.

I andre omgang holdt Staal tett helt til det var 12 minutter igjen av ordinær tid. Midtstopper Björn Andersson headet inn utlikningen etter frispark. Som i de første 45, var Hallgeir Hinnas menn frampå med noen farlige kontringsforsøk. Bursdagsbarnet Daniel Hawkins smalt også til på hel volley like over Vikings mål.

Det var lite som tilsa at Viking spiller på tre nivåer over Staal idag. Den defensive jobben som ble lagt ned i dag var imponerende, og med litt mer hell kunne ledelsen holdt helt inn. Resultatet og opplevelsen er nyttig å ta med seg inn i en tøff sesong i jakten på opprykk til 2. divisjon.