Staal klar for 1. runde i cupen

Lars Edvard Danielsen puttet i første kamp for b-laget, og trengte ikke mange minuttene før han scoret for a-laget mot SIF.

Staal Jørpeland – Stavanger IF 3-0 etter scoringer av Eirik Jøssang, Per Krister Bjørlo og Lars Edvard Danielsen. Dermed er det klart for første runde i NM for første gang under Hallgeir Hinna.

Kampen startet sløvt fra Staals side. SIFs unggutter hang godt med i starten, og hjemmelaget slet med å etablere det gode presset vi husker fra Brann-kampen på mandag. Etterhvert tok imidlertid Staal mer med, og Øyvind leverte dagens første målgivende til Eirik Jøssang som satte ballen i mål i det 30. minutt. Resten av første omgang var stort sett en trist affære.

Etter en oppklarende og til tider høylytt pauseprat hang Staal bedre sammen etter pause, og satte SIF under hardt press. Bare en dyktig Karl Fredrik Røsland i SIF-buret hindret at John Petter Nordbø, Arne Dalehaug eller Per Krister Bjørlo scoret i denne perioden. Etter 77 minutter kom imidlertid det forløsende andremålet. Per Krister satte ballen fint i mål. Like før slutt fikk også innbytter Lars Edvard Danielsen årets første for a-laget, med en vakker stupheading på innlegg fra Øyvind Alsvik.

Nå venter restitusjon før turen går til Norheimsund og kamp mot Øystese på lørdag.

PS. Ryktene på diverse nettforum og Twitter sier at det er Egersund IK som får Viking på besøk i første runde. Muligens blir det gjensyn med Hallgeirs gamleklubb Bryne på cupfest på Jørpeland Stadion 1. mai. Dette kommer vi tilbake til seinere.

Staals lag:
Thomas Mæle
Sigve Kleppa Christensen – John Petter Nordbø – Stian Nag – Espen Helland
Øyvind Alsvik – Martin Knudsen (k) – Kristoffer Ramsland – Per Krister Bjørlo
Eirik Jøssang – Arne Dalehaug
Innbyttere: Ole Vegard Tveita, Frank Eilertsen, Trond Rossemyr, Lars Edvard Danielsen, Pål Fjelde, Jarle Karlsen

3 hendelser på “Staal klar for 1. runde i cupen”

1. Ryktene må tas med 10 klyper salt. EIK spilte i 1 runde mot Viking i 2007 så det er flere lag som bør stå lenge før dem i køen i tilfelle. Det som er klart er at Staal, Brodd, Vaulen og Eik er klubbene som mest sannsynlig møter Viking, Bryne, Randaberg og Sandnes. Fra Nordfylket er det Kopervik som mest sannsynlig møter FK Haugesund om de da ikke er litt originale og sender Haugesund til sørfylket. Som regel pleier 2. div. lagene å slåss innbyrdes om avansement til andre runde men det skal bli spennende å se hvordan kampene blir satt opp.