Før kampen: Øystese

Forhåpentligvis er Øystese TV klar til å dekke lørdagens kamp

Da er det duket for årets første bortekamp i serien og Staal tar den lange reisen til Norheimsund hvor Øystese for øyeblikket spiller kampene sine. Norheimsund ligger på nordsiden av Hardangerfjorden 75 km fra Bergen og Staal reiser med bussen 07:30 lørdag morgen for å være på plass innen kampstart kl. 1600.

Øystese ble nr. 5 i sin avdeling i Hordaland ifjor og hadde 5-3-3 på hjemmebane. Laget trenes av Håkon Østevold som er veldig kjent for å få gode resultater med lagene sine i Bergensområdet. Han har trent lag som Ny Krohnborg, Åsane og Fana og har lang fartstid som trener på dette nivået. Øystese sin best kjente spiller er helt klart tidligere Brannspiller Cato Guntveit. Guntveit har mye samme rolle som sin tidligere lagkamerat i Brann  Martin Knutsen har i Staal nemlig å stabilisere midtbanen. På topp for Øystese spiller den notoriske storscoreren Stig Edvin Aksnes som har scoret veldig mye mål i Hordalandfotballen for klubben som Odda, Norheimsund, Stord og Voss. 2004 sesongen tilbrakte faktisk Aksnes som proff på Færøyane der han spilte for toppklubben KI Klaksvik. Nils Gunnar Thomle er også en angrepsspiller som har scoret mange mål på høyere nivå for Løv Ham, Åsane og Fana. Thomle skal kun spille vårsesongen for Øystese men er en kvalitetsspiller på 3. div. nivå. Det er også hjemmelagets hjelpetrener Kristian Petterson som foruten å spille på Øystese i 3. div. også spiller for det samme laget i Eliteserien i Futsal. Petterson som er kaptein for laget har spilt for Øystese fra 7. div. til 3. div.

Øystese startet med å spille 0-0 på bortebane mot Kopervik i det som ble betegnet som en jevnspilt kamp med få sjanser.  Etter å ha slått Odda i første kvalikkrunde i NM ble det tap 1-2 mot Bjarg på onsdag i en svak kamp av hjemmelaget.

Staal spilte også en svakere kamp onsdag mot SIF etter kjempekampen mot Brann 2 på mandag men likevel vant en fullt fortjent 3-0. Laget virker veldig trygge i arbeidsoppgavene sine og en har ikke sluppet inn mål i noen av de «tellende» kampene denne sesongen. Det blir veldig spennende å se hvordan Staalspillerene kommer til å «reagere» på så mange timer i buss før kamp. Mange snakker om at Staal er favoritt til opprykk og med tanke på fjorårssesongen, årets oppkjøring og sesongstarten på hjemmebane så er en nok det. Likevel er reisefaktoren ukjent enn så lenge så det blir spennende å se hvordan Staalguttene takler det.

Kampstart i Norheimsund er kl. 1600 og det vil bli lagt inn liveoppdateringer på Staalsiden.

Antatt Staallag:

Thomas Mæle

Vidar Harestad

Sindre Fjelde

Stian Nag

Sigve K. Christensen

Øyvind Alsvik

Martin Knutsen

Erlend Danielsen

Per K. Bjørlo

Arne Dalehaug

Eirik Jøssang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *