Før kampen: Valestrand Hjellvik

Da er det duket for årets første gresskamp på Jørpeland Stadion. Motstander er nyopprykkete Valestrand Hjellvik som spiller på det fjerde øverste nivået for første gang. Klubben som er en sammenslåing av Valestrand IF og Hjellvik IL ble stiftet så sent som i 1992. Laget fra Valestrand, helt sør på Østerøy utenfor Bergen er blitt kalt 3. div. mest fargerike lag pga deres store fanskare. Tv2 har blant annet laget  flere reportasjer om laget som rykket opp etter at de fikk straffe 7 minutt på overtid i fjorårets siste kamp. Mot Brann 2 i sist bortekamp stillte nærmere 200 supportere som satte sitt preg på Bergen og Fotballpuben i timene før kampstart. Branntrener Rune Skarsfjord mente supporterene holdt verdensklasse så det skal bli spennende å se hvor mange som legger den lange turen til Jørpeland 2. påskedag. Hjertelig velkomne skal de være!

Valestrand Hjellvik trenes av Jo Solberg og målsetningen er å holde seg i divisjonen. De fleste spilleselskapene plasserte laget på 9 og 10 plass før sesongen og etter å ha møt Haugesund 2 (0-2) og Brann 2  (5-1) i de to første kampene så har laget fortsatt tilgode å ta poeng i 3. div. Laget største profil er forsvarskjempen og kaptein Torgeir Rud som også representerer mye av rutinen i laget. Keeper Robert Eikeland kommer nok også til å bli en nøkkelspiller i årets sesong. Eikeland ble kåret til årets spiller ifjor og må fortsette storspillet denne sesongen. Valestrand Hjellvik sitt første mål ble forøvrig scoret av en «gammel» kjenning av Staalspillerene nemlig  tidligere Vidarspiller Morten Frøland som var sikkerheten selv på straffe.

Storspille var også noe Staalkeeper Thomas Mæle gjorde i bortekampen mot Øystese. Staal med to kamper i beina slet med å komme skikkelig igang og på tross av mye ballbesittelse var det hjemmelaget som helt klart hadde de største sjansene. Som i seriepremieren mot Brann 2 var det Martin Knudsen som tok ansvar og ble matchvinner med ett fint skudd. Etter trening mandag og tirsdag tok Staalguttene noen dager fri før de trente lørdag kveld! og en liten siste økt søndag morgen. Per K. Bjørlo sliter litt med beina og Kristoffer Ramsland er syk men ellers er samtlige spillere minus Daniel Hawkins disponible til mandagens kamp.

Antatt Staallag:

Thomas Mæle

Vidar Harestad

Sindre Fjelde

Stian Nag

Sigve K. Christensen

Øyvind Alsvik

Erlend Danielsen

Martin Knudsen

Frank Eilertsen

Eirik Jøssang

Arne Dalehaug

Kampstart på Jørpeland Stadion er kl. 1600 mandag.

Valevik Hjellvik sin hjemmeside er også vel verdt ett besøk: www.vhfk.no og det samme er siden til fansen deres: http://vhsk.net/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *