Før kampen: Skjold

Søndag er det ny seriekamp og denne gang er det Skjold fra Aksdal som venter på motsatt banehalvdel. Skjold reddet plassen i 3.div. ifjor flere minutter på overtid i siste seriekampen mot Staal ifjor. Laget utlignet til 3-3 og fikk ett viktig poeng noe som var akkuratt nok til å bli lag nr. 140 av 140 som fikk beholde plassen i 3. divisjon. Siden den gang har fjorårets trener Rune Lothe forsvunnet til FK Haugesund som assistenttrener og er blitt erstattet av Lofti Lazare. Lazare er kanskje mest kjent som damelandslagets Cecilie Pedersens personlige trener og han står midt oppe i den farsen som nå utspiller seg mellom Pedersen og Avaldsnes.

Skjold har startet sesongen med to seire og to tap. Seierene har kommet mot Åkra og Valestrand mens det ble to store tap mot to unge Haugesund 2 og Brann 2 lag. Skjold er kjent for å være ett lag som forsøker å spille underholdende angrepsfotball og er ofte involvert i kamper med mange mål begge veier. Noen har sagt at stilen deres nok er litt vel naiv og at laget med fordel kunne stramt inn organiseringen defensivt men på en god dag kan laget ta poeng mot alle lag. Laget har flere gode spillere som blant annet Øyvind Hompland som på fjorårets galla for Haugesundsfotballen ble kåret til årets beste spiller på Haugalandet. Hompland er en offensiv, kreativ midtbanespiller som ofte er nest sist på ballen ved Skjold sine mål. Skjold sine mål er det som oftest Roy Miljeteig og Are Søderlund som står for. Miljeteig som kom til Skjold fra Vard før sesongen scoret tre mot Valestrand sist. Søderlund som også har en fortid i Vard er kjent for å være en garantist for mål og disse blir det viktig for Staal å nøytralisere.

Staal spilte en meget god kamp mot Viking og spesielt første omgang viste hvor mye som bor i laget. Likevel viste Viking forskjellen på elite og 3 div. da de tre ganger straffet Staal for personlige feil. Feilene var ikke store men likevel store nok til at tippeligaspillere utnytter dem. Av og til kan det være fordel å være litt kynisk og «lage» ett frispark på midtbanen fremfor å håpe på at en klarer rette og feilen senere. Sikkert ikke alle som er enige i dette men når en ser hvor mye holding i trøyen Viking kom fra det med uten å få frispark imot så er vi kanskje litt for snille selv om vi selvfølgelig skal spille fair.

Etter kampen mot Viking hadde Staal en «rolig» økt i bassenget på Forsand fredag. «Rolig» pga konkurranseinstinktet til guttene er så stort at vannpolokampen selvfølgelig er blodig alvor 🙂 Lørdag morgen kjørte guttene en fotballøkt slik at en er klar for ny kamp søndag. Kristoffer Ramsland og Frank Eilertsen kolliderte på treningen og begge gikk av med hodesmerter men uvisst hvor lenge det sitter i. Ellers er Daniel Hawkins tilbake i trening og vil bli en forsterkning for Staaltroppen når han blir matchfit.

På hjemmebane ifjor slo Staal Skjold 4-1 i en kamp som etter rapportene var mye jevnere. Bortekampen endte som tidligere nevnt 3-3 og flere av Staalspillerene synes Skjold var det beste laget de spilte mot ifjor. Det betyr at selv med 22 seriekamper på Jørpeland Stadion uten tap så tar ikke guttene lett på søndagens kamp. Det blir helt klart en utfordring å «nullstille» hodene etter Vikingkampen men kjenner vi Staalguttene rett så er fokuset 100% på serien nå. Forsvaret og keeper Mæle er veldig innstilt på å fortsette å holde nullen bak og klarer vi det bør det bli 3 poeng.

Antatt Staallag:

Thomas Mæle

Vidar Harestad

Sindre Fjelde

Stian Nag

Sigve K. Christensen

Øyvind Alsvik

Martin Knudsen

Erlend Danielsen

Per K. Bjørlo

Arne Dalehaug

Eirik Jøssang

Det blir vel neppe 2500 tilskuere igjen på søndag men vi håper at mest mulig legger turen innom Jørpeland Stadion på søndag kl. 1600 og gir guttene den støtten de fortjener. Vel møtt!

Øvrige kamper denne runden:

Askøy- Haugesund 2 3-1

Lørdag:

Øystese- Os

Stord- Valestrand/ Hjellvik

Sotra- Brann 2

Søndag:

Djerv 1919- Fyllingen

Kopervik- Åkra

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *