Seier i tøff kamp mot Vaulen

Staal Jørpeland 2 – Vaulen 4-3. B-laget tok en sterk seier mot laget som for ett år siden slo a-laget ut av cupen. Staals scoringer kom ved Asgeir Austigard, Pål Fjelde, Frank Eilertsen og Trond Rossemyr.

Det viste seg at Vaulen hadde store problemer med å henge med da Staal-rekruttene fikk fart og presisjon på pasningsspillet på den store og glatte kunstgressbanen på Jørpeland. Det var hjemmelaget som var klart best i starten av kampen. Fullt fortjent satte Asgeir inn dagens første scoring allerede etter få minutters spill. Når Pål Fjelde skrudde et hjørnespark direkte i mål så det enda lysere ut for vertene.

Vaulen er imidlertid erfarne og tunge på dødballer. Idsø-brødrene fant hverandre på et frispark og Anders Idsø stusset inn reduseringen. Utlikningen var det Stian Lima som stod for etter en lekker avslutning bak Staals sisteskanse Helge Bjørheim. Det var likevel omtrent kun på dødball at bortelaget var farlige i første omgang. Staal satte opp fine kombinasjoner ute på begge kantene, og kom til farligheter nesten hver gang de kom i gjennom.

Også i andre omgang var Staal best i starten. Frank Eilertsen nikket inn 3-2 etter innlegg fra Espen Helland. Målet kom etter at et vedvarende press ble holdt oppe etter en dødball. Det spørs om ikke Vaulen-målvakt Ørjan «Taxi» Olsen burde tatt headingen fra Frank.

Likevel var ikke Vaulen tomme for ideer. En kombinasjon av svakt forsvars- og keeperspill gjorde at Magne Christiansen kunne lobbe inn nok en utlikning for Endre Tangens menn. Eks-Vaulen-spiller Trond Rossemyr var iskald da han ble spilt igjennom alene med keeper, og satte inn matcvinner-scoringen et lite kvarter før slutt. Bortelaget presset på med lange baller og vedvarende press, men maktet ikke å score flere mål. En solid krige-innsats på slutten av kampen holdt helt ut og en viktig seier var et faktum.

Staals lag:
Helge Bjørheim
Sander Nag – John Petter Nordbø (k) – Pål Fjelde – Espen Helland
Frank Eilertsen – Kristoffer Ramsland – Daniel Hawkins – Trond Rossemyr
Lars Edvard Danielsen – Asgeir Austigard
Innbyttere: Robert Holta, Jesper Holta, Ole Vegard Tveita, Finn Erik Jørgensen.

PS. Asgeir Austigard var tilbake med 90 minutters spill etter et lengre skadeavbrekk.

Her leser du hva Vaulen skriver om kampen.

Her er tabell og terminliste. Med gårsdagens seier er b-laget på tredje plass, tre poeng færre enn serieleder Madla, med én kamp til gode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *