Årets viktigste seier

Staal-spillerne takker "Hammerverket" etter kampen.

Brann 2 – Staal Jørpeland 1-3. Arne Dalehaugs hattrick sikret et veldig viktig resultat i kampen om opprykk.

Omgivelsene for toppkampen i 3. divisjon avd. 7 var helt fantastiske. Med en av landets beste gressbaner på den tradisjonsrike Brann stadion og fint vær var spilleforholdene helt optimale. Mange grønnkledde fra Ryfylke hadde også møtt opp for å støtte Hallgeir Hinnas gutter i jakten på tre poeng.

Det var likevel Brann som åpnet best. De meget talentfulle ungguttene kjørte på med høyt tempo og stor presisjon. Laget fra Bergen ble nok muligens også snytt for straffe da Kittiphong Pluemjai gikk over ende i duellen med Staal-keeper Thomas Mæle. Utover i omgangen fikk imidlertid Staal bedre kontroll og kom bedre med. Stian Nag måtte erstattes av John Petter Nordbø etter 33 minutter. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at ikke Stian er frisk og rask til etter ferien, det var sykdom som gjorde at han måtte ut.

På slutten av den første omgangen kom det befriende og viktige ledermålet signert Arne Dalehaug. Dermed var det en optimistisk Staal-ellever som satt i garderoben til pause. Hallgeir og Vegard var imidlertid klare på at prestasjonen burde bli bedre i andre omgang om det skulle bli tre poeng.

Det gikk likevel ikke lang tid før Brann var tilbake i kampen igjen. Et frispark ute på høyresiden gikk til slutt i mål til 1-1. Det var nok mange som fryktet at hjemmelaget skulle ta mer og mer over etter utlikningen. Brann-talentene maktet likevel ikke å sette et stort nok press til å få et ledermål. Istedet var det toppscorer Arne som var frampå igjen. Han løp rett gjennom forsvaret og banket ballen i mål fra rundt 11 meter.

Deretter fulgte en nervepirrende periode der hjemmelaget jaktet på et utlikningsmål. Det klarte de ikke, og stemningen var elektrisk på banen da Arne fullførte sitt fjerde hattrick for sesongen rett før slutt. En utrolig viktig seier, rett og slett. Dermed er Staal og Fyllingen likt med samme målforskjell og 34 poeng, mens Brann 2 fortsatt topper tabellen med sine 36.

Neste kamp er 6. august. Da gjester Øystese Jørpeland stadion.

Staals lag:
Thomas Mæle
Sigve Kleppa Christensen – Sindre Fjelde (k) – Stian Nag – Daniel Hawkins
Øyvind Alsvik – Martin Knudsen – Erlend Danielsen – Per Krister Bjørlo
Eirik Jøssang – Arne Dalehaug
Innbyttere: Ole Vegard Tveita, Vidar Harestad, John Petter Nordbø, Asgeir Austigard, Kristoffer Ramsland

Her er tabellen.
Her leser du noe av det Brann.no skriver om kampen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *