Før kampen: Skjold IL

Staal tar turen til Grinde Stadion på fredag og kamp mot hjemmelaget Skjold. Skjold ligger på 9. plass med 20 poeng på 17 kamper. Laget er klart mye bedre på hjemmebane der en står med 4-2-2 mens den ifjor var sterke 8-2-2. Skjold holdt seg i divisjonen pga ett utlikningsmål på overtid i 3-3 kampen mot Staal. De to hjemmetapene i år er kommet mot Staal sine utfordrere Brann 2 og Fyllingen og Staal må gjenta deres bedrift om en skal henge med opprykkstoget. Fyllingen avga poeng mot Øystese sist og ligger nå to poeng bak Staal mens Brann 2 nok en gang tok en sterkt seier denne gang 3-2 på bortebane mot Stord og ligger fortsatt to poeng foran.

Skjold har nettopp fått ny trener da deres tidligere trener Lofti Lazare ble frigitt fra kontrakten for å kunne forhandle med marokkanske toppklubber. Ny trener er tidligere FK Haugesund og Sogndalspiller Thormod Ness som kommer fra jobben som jrtrener i Skjold. Etter ferien har Skjold spilt uavgjort 2-2 i sine hjemmekamper mot Haugesund 2 og Valestrand Hjellvik mens det ble ett surt 1-0 tap i sluttminuttene borte mot Brann 2. Med tre lag ned er Skjold fremdeles i neddrykkstriden og Staal møter ett lag som kommer til å kjempe om poengene.

Sist Staal var på  Haugalandet tapte en 3-2 mot Åkra i noe som kan vise seg å bli ett skjebnesvangert tap. Staalguttene er veldig innstilt på å revansjere seg og å vise at de kan gjøre gode bortekamper uten å måtte overnatte først også. Fjorårets 3-3 kamp bør også være en kilde til inspirasjon ettersom det er eneste bortebanen i Rogaland en har til gode å vinne på under Hallgeir Hinna.

Staal har fortsatt noen spillere ute men toppscorer Arne Dalehaug er heldigvis tilbake i trening og er snart kampklar.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *