Gutter 15 på tokt til Karmøy

Lørdag 12. november var det duket for dobbeltkamp i Håvikhallen på Karmøy.
Første motstander var Avaldsnes, det ble en tøff og spennende kamp.
Som så ofte før blir vi veldig passive i forsvar, til tross for store og kraftfulle gutter blir det for lite samhandlinger i perioder. For lite trøkk og lyd i forsvarsarbeidet rett og slett.

Fire av Staal sine gutter 14 spiller var med som forsterkninger i disse kampene. Tobias, Vegard og 2xKristoffer. Og jammen viste de gutta igjen. Kristoffer Klausen kom inn og tok kommandoen i forsvar, flink til å snakke og få opp «gøttsen». Vegard Kjellevold dro til med noen gode skudd som resulterte i mål da kampen sto og vippet. Tobias Bowitz med sin allsidighet fikk ufortjent mye juling på vingen, men gav aldri opp. Kampen svinget en del. Første omgang ble likevel Staal sin, ledelse 14-13 til pause.
Men fra 17-14 ledelse i andre omgang ble det plutselig en effektiv «pause» på det meste. Avaldsnes gikk opp i en 21-17 ledelse og det så svart ut…
Det ble en stillingskrig på det resultatet og lite mål var det i en periode. Etter en timeout fikk vi nullstilt og begynte å få troen på at dette kunne gå… Kristian Seljeskog snappet ballen ved flere anledninger og kontret inn mål. Det ble virkelig futt og fart i guttene og troen på seier kom tydelig fram igjen. Keeperne våre Ola Skjæveland og Kristoffer Erland vekslet på å stå i mål og var sterkt involvert begge to med å avverge avslutninger fra Avaldsnes. Med 50 sekund igjen av kampen satt Gustav Skjæveland inn et lurt skudd i korthjørne for keeper. Vi var igjen i ledelsen. Siste del ble nærmest hysterisk fra benk og lagledelsen sin side. Avaldsnes mistet ballen med 10 sekund igjen og seieren var vår. En revansje fra forrige sesong der vi tapet med ett mål i Strandahallen.
Det var en god steming i garderoben etter kampen, seieren ble feiret med medbrakte pizzasnurrer og grønnsaker med dip.

Etter halv annen times pause var det klar for forberedelse til kamp mot Åkra. Et lag som i utgangspunktet var like sterkt som Avaldsnes.
Åkra stilte med en «sprettball» av en backspiller som ble vanskelig å stoppe, han var rask, hoppet høyt og skuddene var bra.
Det var liksom beholdningen i den kampen. Vi hang med rimelig bra og fikk til mye bra angrepspill. Spesielt andre omgang fungerte angrepsspillet, problemet var at avslutningen gikk i stolpe og midt på keeper, i den perioden takket vi nesten for kampen og lot Åkra sikre seieren.
Likevel en hederlig innsats av guttene i to tøffe kamper på rad.

Guttene ble fulgt av et engasjert publikum som fikk god og spennende underholding.

Neste kamp er hjemme mot Havdur torsdag 24. november.