Seriestart 2012

Endelig opprykk for Staal?

Da er det endelig klart for seriestart og det en har trent for i hele vinter. Staal spiller denne sesongen i «sørpuljen» etter to år i eksil i nordpuljen og endelig får en noe som ligner på lokaloppgjør igjen på Jørpeland Stadion også.

Staal er også i år blant favorittene hos bookmakere og hos avisekspertene. Andre lag som er ventet å kjempe i toppen er Viking 2, Klepp, Start 2 og Brodd med Vardeneset og Flekkefjord som outsidere. En må trekke litt på smilebåndet når Dagbladet trekker frem avdeling 7 som en av Norges sterkeste når de aller fleste lagene som spiller der faktisk havnet på nedre halvdel i sine avdelinger ifjor…

Viking 2 er nok den største favoritten mest pga bredden i troppen deres. I sin siste treningskamp før seriestarten hadde de med spillere som Patrik Ingelsten, King Osei Gyan, Joan Edmundsson, Veton Berisha med i troppen. Legger en til Landu Landu, Nisja og Arild Østbø som alle kommer til å spille mye i 3 div. så ser en at en må ha en maxdag for å komme på talefot med de. Det faktum at det ikke er noen grense på antall spillere over 21 år Viking har lov å stille med i 3 div kontra kun 3 i 2. div. tilsier også at tippeligalagenes reserver skal være for gode til å spille i 3. div. men når ingen klubber klager på dette på Fotballtinget så betyr vel det at de synes det er helt greit… og selv om jeg personlig irriterer meg grenseløst over dette skal jeg forsøke å ikke nevne dette igjen 🙂

Klepp har ett meget bra lag på papiret men sliter nok litt som Staal med en litt tynn tropp samt at ett par nøkkelspillere ikke har altfor mye trening gjennom vinteren. Klepp tapte opprykket mot Eik på målstreken og hadde det ikke vært for 6 poengtrekket fra sesongen før så hadde de spilt i 2. div. denne sesongen. Nå skal det også nevnes at en selv uten poengtrekket likevel hadde havnet 6 poeng bak Start 2 som vant avdelingen men siden tippeligalaget deres rykkte ned så fikk ikke Start 2 rykke opp.

Start 2 vant altså denne avdelingen ifjor hele 10 poeng foran EIK. En imponerende prestasjon all den tid en  Start også slet i bunnen av tippeligaen. Det har vært stor utskifting av Starttroppen foran årets sesong og en har fått en mye mer lokalprofil på laget. Mens en ifjor hadde spillere som Mats Stokkelien, Ernest Asante og Birger Madsen med seg store deler av sesongen var det kun Jesper Mathisen med erfaring fra tippeligaen som satt på benken for Start igår. Riktignok har en noen spillere i bakhånd men generelt sett så er nok Start 2 svekket fra ifjor selv om de unge spillerene er talentfulle.

Brodd gikk veldig offensivt ut tidlig i vinter og erklærte at en skulle kjempe om opprykk denne sesongen. SportsGeneralDirektør Øyvind Jacobsen og Brodds nye trener Endre Tangen (Tangen har gitt seg og Bergseth er sjef midlertidig) har riktignok inntatt en litt mer avventende posisjon ettersom antall spillere inn nok var litt mindre profilerte enn en hadde sett for seg. Brodd har likevel ett meget bra lag og lagets 3-1 seier over Vardeneset i cupkampen 2. påskedag viser at Brodd også i år blir å regne med spesielt på hjemmebane.

Vardeneset er en outsider foran årets sesong og selv om en liker å tro en er underdog i alle kamper oppe på Tasta så kan Vardeneset på en god dag slå alle lag i avdelingen både hjemme og borte. Laget er forsterket fra ifjor og har meget bra lagmoral.

Flekkefjord som er Staals motstander i første runde kuttet like godt ut å ha ferie etter sesongslutt ifjor og har trent jevnt og trutt 4-5 dager i uken hele veien. Flekkefjord har sikkert Norgesrekord i antall treningskamper før sesongstart og har vel totalt spilt ett 20tals kamper allerede. Noen av disse har vært svært imponerene av Leif Tsolis sine gutter som knuste både SIF på bortebane og også rundspilte 2. divlaget Mandalskameratene. I cupen 2. påskedag ble 4. div. laget Randesund slått hele 0-6 på bortebane. Flekkefjord ble tippet på 3. plass av Dagbladet og kommer som så mange andre lag i denne avdelingen bli vanskelige å slå på hjemmebane.

Sørlandslagene Vigør og Donn er vanskelige å plassere men begge lag slo til med solide borteseire i cupen. Vigør som har tidligere Startspiller Leif Otto Paulsen ( 25 mål på 22 kamper ifjor) som spillende trener ble nr. 4 i avdeling 5 ifjor mens Donn er nyopprykket fra 4. div.

Bryne 2 var meget solide på hjemmebane ifjor og selv om en har mistet endel spillere fra ifjor så vil nok laget også denne sesongen bli tøffe å ta poeng fra på hjemmebane.

Frøyland har allerede vært på Jørpeland denne sesongen og «kontret» Staal i senk og vant 1-3. Trener Asgeir Kleppa vet hva som kreves for å spille på høyt nivå og har mange spennende spillere i troppen sin selv om de nylig mistet deres solide midtstopper Marius Lode til Bryne.

Madla spilte 2-2 mot Staal for en måneds tid siden og var veldig godt organisert under deres nye trener Geir Lunde. Å hente inn Lunde som trener var nok noe av det smarteste Madla kunne gjør foran deres gjeninntreden i 3. div.

Sola har veldig svake resultater i vinter og tapte hele 14-0 nettopp mot Sandnes 2! I cupen ble 4. div. laget Rosseland for sterke og vant fortjent 2-0. Sola har mistet mange spillere foran årets sesong men fikk nettopp napp på tidligere Brann, Sogndal og Notoddenspiller Kristian Ystaas. Ystaas må finne scoringsformen kjappest mulig og det spørs om ikke Johan Selvig kommer til å hjelpe mer og mer til rundt laget hvis tapene fortsetter når serien starter.

Hinna mistet mer eller mindre hele laget da Kjetil Hundhammer ga seg midtveis i sesongen ifjor. De resterende spillerene av kvalitet har han hentet til Vaulen foran årets sesong og Hinna sto mer eller mindre ribbet igjen. Trenerene Jørn Øvrebø og tidligere Vikingkeeper Erik Johannesen har en veldig tøff oppgave med å holde ett veldig ungt Hinnalag i divisjonen. En av få nykommere er fjorårets Staalspiller Frank Eilertsen.

Staal har kun mistet Martin Knudsen fra ifjor og han er erstattet med Øyvind Hompland fra Skjold samt spisstalentet Even Østensen fra Hjelmeland. Hallgeir kunne nok tenkt seg ett par mann til inn i stallen men det ser ut som om vi må klare oss som vanlig med egenproduserte talenter og de er det heldigvis mange av. Kristoffer Ramsland har vært veldig bra i oppkjøringen, veteran Trond Rossemyr har hatt en ny vår og har aldri vært bedre trent enn foran årets sesong. Nykommerene Hompland og Østensen har allerede vist seg frem som spennende spillere og hele spillergruppen har tatt ett steg siden fjorårssesongen.

Som så mange andre lag i denne avdelingen er Staal veldig gode på hjemmebane og laget det nærmer seg 3 år siden Staal tapte på Jørpeland Stadion i seriesammenheng. For å bidra og hjelpe Staal å ta med seg hjemmeformen på bortebane er supporterklubben Hammarverket nystartet. Allerede til lørdagens kamp mot Flekkefjord vil det bli arrangert busstur og fristen til påmelding er torsdag kl. 1500 så det er ikke noe å nøle på Staalpatrioter.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEF0bzBlQlNEbDlJUkZrSHppUWJuRHc6MQ#gid=0

Heia Staal!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *