Lagpresentasjon 3.divisjon avdeling 6: Mandalskameratene

I desember vil jeg presentere de forskjellige lagene som spiller i 3.divisjon avdeling 6 i tilfeldig rekkefølge. Med tanke på at Rogalandspuljen ble splittet i to, så er det flere nye lag og vi har lag både fra Rogaland, Agder og Telemark. Presentasjonene vil legges ut på Staal Jørpeland sin hjemmeside, og jeg vil også legge ut link på twitter ( @mihlestrand ) og på Facebook under gruppen “Lokalfotballen Rogaland“.

Her kan du ta en nærmere kikk på Mandalskameratene.

Navn:
 Fotballklubben MandalskamerateneMK
Hjemmebane: Idrettsparken
Stiftet: 1. juli 1912
Kommune: Mandal
Hjemmeside:  http://www.mk.no
Lokalavis: Lindesnes Avis

Opprykksodds 2013
Nordicbet: 5.50
Betsafe: 3.20

Trenerteam 2013:
Morten Halvorsen – Hovedtrener
Tor Henning Hamre – Trener
Bjørnar Ommundsen – Keepertrener

Det ble ikke akkurat det 100-årsjubileumet som Mandalskameratene hadde håpet på. Etter å ha startet sesongen i 2.divisjon relativt greit, så fikk laget et negativt vendepunkt etter å ha slått Vidar 3-2 på Lassa den 02. juni. Etter det måtte det faktisk over tre måneder til før laget igjen tok en trepoenger. Den 15. september møtte nevnte Vidar opp i Idrettsparken og tapte 3-2 igjen. Likevel holdt det ikke for laget fra Sørlandet, og etter tapet mot Flekkerøy i tredje siste serierunde var det klart at det ble 3.divisjon i 2013. Mye av grunn til nedrykket handler nok om dårlig borteform, for laget vant faktisk kun den nevnte kampen mot Vidar borte. Laget tok 17 poeng på hjemmebane, og 7 poeng på bortebane.
Før sesongen mistet MK flere sentrale spillere, og disse klarte de heller ikke å erstatte til årets sesong. Derfor har laget vært veldig ungt denne sesongen, og 22 år gamle Fredrik Stray Tjaum har vært lagets kaptein dette året.

MK har siden 2001 vært et kjent navn i fotball-Norge. Da rykket klubben opp til 1.divisjon og selv om laget rykket ned igjen samme året, så var de oppe igjen i 2003. Der ble de i tre sesonger, før de igjen tok en heistur ned og opp i 2006 og 2007. Etter nedrykket i 2007 så klarte laget aldri å komme opp på samme nivå. Laget måtte ned i 3.divisjon i 2010 og er nå altså tilbake igjen.

Nå håper nok laget å gjenta jobben som ble lagt ned i 2010 da de gikk gjennom 3.divisjon uten poengtap.
Tidligere spiller Morten Hønneland var trener for laget i 2012, men er ferdig i klubben etter kun en sesong. Laget har likevel fått på plass en erstatter i Morten Halvorsen som kommer fra jobben som spillerutvikler i Start. Han får med seg Tor Henning Hamre som assistenttrener og Bjørnar Ommundsen som keepertrener. Ommundsen har for øvrig også vært trener for divisjonskollega Jerv.

 MK har lenge jobbet bra i ungdomsavdelingen og har bla. en landslagskeeper i A-stallen. Amund Wichne er bare 15 år, men landslagskeeperen debuterte for A-laget til MK denne sesongen. Wichne skrevt nettopp under en toårskontrakt med MK, og satser på å utvikle seg videre i klubben. Nylig skrev også Bjørn Olav Roland, Sindre Berntsen, Benjamin Afzal, Anders Kvinen og Inge Nilsen under på kontrakter som binder de til klubben neste sesong. Inge Nilsen er en rutinert forsvarsspiller som også har vært innom Lyngdal og Bryne.
Noen av de viktigste spillerne denne sesongen har vært kaptein Fredrik Stray Tjaum og toppscorer Martin Ramsland. Når ser det for øvrig ut som om kanskje begge disse forsvinner til neste år. Stray Tjaum har sagt at han ikke blir med neste år og har flyttet til Stavanger. Han har fortsatt ikke funnet seg en ny klubb, men har blitt linket til Ålgård.
Ramsland ble toppscorer med 16 mål i årets sesong, men har blitt linket til Start sammen med Donn sin spiss Alexander Lind. Hvis også Ramsland forsvinner, så vil han bli vanskelig og erstatte.

Jeg har dessverre ikke fått noen uttalelse angående neste sesong, men følg med på http://www.mk.no for oppdateringer rundt laget.

1 hendelser på “Lagpresentasjon 3.divisjon avdeling 6: Mandalskameratene”

  1. Tilbakeping: Lagpresentasjon 3. divisjon avdeling 6 «

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *