Før serierunden: 5.serierunde

Det er klart for serierunde nummer fem, og den sparkes i gang allerede på torsdag. Jeg har skrevet litt om kampene denne serierunden.


Tabellen for 3.divisjon avdeling 6 finner du her.

Kamp 1:

Kamp:  Staal Jørpeland  Klepp IL
Dato:  09.05.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Jørpeland kunstgress
Betsafe:  H: 1.32  U: 6.05                  B: 5.35
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Serierunden sparkes i gang på Jørpeland kunstgress hvor hjemmelaget Staal Jørpeland tar i mot Klepp. Staal kommer fra et sterkt uavgjortresultat borte mot Jerv og leder nå serien med 10 poeng på fire kamper. Kampen mot Jerv bar preg av at det var to lag som ikke hadde spesielt lyst til å tape. På en ujevn gressmatte tok hjemmelaget Jerv ledelsen ved Christopher MacConnacher og holdt den inn til pause. Nevnte MacConnacher ble tidlig i andreomgangen tildelt direkte rødt kort etter en takling på Staal’s Morten Bjørlo. Staal fikk etter hvert satt inn utligningen ved Lars Edvard Danielsen og selv om Staal produserte flere gode muligheter mot slutten av kampen, så endte det 1-1.Bortelaget Klepp ser ut til å ha funnet formen som kan minne om 2011-sesongen når laget endte på tredjeplass. Laget tapte riktignok den første seriekampen borte mot Vigør, men har etter dette plukket syv av ni mulige poeng. Den siste trepoengeren kom forrige lørdag hjemme mot Donn. Kampen på Klepp Stadion var preget av mye vind og en heller ujevn gressmatte. Likevel kunne fort Klepp ha tatt ledelsen på en av sine muligheter i førsteomgang, men det stod 0-0 til pause. I andreomgangen kom bortelaget Donn mer med, og hadde noen gode muligheter til å få ballen bak keeper Magnus Håland i Kleppburet, men det ble med sjansene. Etter 60 minutters spill kom ringreven Rolv Magne Olsen inn for hjemmelaget, og det skulle også bli han som avgjorde kampen til Klepp sin fordel. Etter 86 minutter mottok Kleppkaptein Hugo Waaland ballen inne i Donn sin 16-meter. Han dro seg nedover mot dødlinjen og la ballen ut til Olsen som satte ballen sikkert i mål. Dermed klatret Klepp opp til 4.plass på tabellen.
Staal må nok finne seg i å være favoritter i torsdagens kamp, men Klepp har vist at de virkelig har funnet formen. Fjorårets kamp endte med en knapp 3-2 seier til Staal.
Staal sine siste tre:
Jerv – Staal 1-1 – Seriekamp
Staal – Herkules 8-0 – Seriekamp
Flekkefjord – Staal 1-2 – Seriekamp
Klepp sine siste tre:
Klepp – Donn 1-0 – Seriekamp
MK – Klepp 0-0 – Seriekamp
Klepp – Lyngdal 2-0 – Seriekamp

Kamp 2:

Kamp:  Donn  Lyngdal
Dato:  10.05.2013
Klokkeslett:  18.45
Sted:  Kristiansand Stadion
Betsafe:  H: 1.83  U: 5.55             B: 2.55
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Donn startet sesongen på best mulig vis og stod som serieleder etter det to første kampene. Det har blitt tøffere i de to neste, og når står laget med tap mot Jerv(1-2) hjemme og Klepp(0-1) borte. Forrige kamp mot Klepp var som nevnt tidligere preget av mye vind og en ujevn gressmatte. Klepp hadde de største mulighetene både i første og andreomgang, men Donn kunne også fort ha puttet på en av sine muligheter. Likevel endte det med et 1-0 tap som laget garantert ønsker å revansjere førstekommende fredag. Bortelaget Lyngdal har hatt motsatt start på sesongen og tapte de to første kampene mot Jerv(1-5) og Klepp(0-2). Etter dette har det blitt overbevisende seiere mot Vigør borte(3-1) og MK i forrige hjemmekamp(3-0). I kampen mot MK var hjemmelaget Lyngdal klart best de første 45 minuttene, og det var ikke ufortjent at tidligere MK-spiller Tore Kristiansen satte inn 1-0 på en corner. Det stod 1-0 til pause, og etter hvilen presset bortelaget på for å få en utligning. Men etter 65 minutter dukket Raymond Hofstædter opp satte inn 2-0. Hofstædter har også tidligere spilt for MK. Like før slutt satte han også inn sitt andre mål i kampen og fastsatte sluttresultatet til 3-0.
Hadde denne kampen gått for to runder siden så hadde hjemmelaget Donn vært klare favoritter. Ting ser annerledes ut nå, men hjemmelaget må nok fortsatt finne seg i å være knappe favoritter til fredagens kamp.
Donn sine siste tre:
Klepp – Donn 1-0 – Seriekamp
Donn – Jerv 1-2 – Seriekamp
Herkules – Donn 2-4 – Seriekamp
Lyngdal sine siste tre:
Lyngdal – MK 3-0 – Seriekamp
Vigør – Lyngdal 1-3 – Seriekamp
Klepp – Lyngdal 2-0 – Seriekamp

Kamp 3:

Kamp:  Eiger  Frøyland
Dato:  10.05.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Hålå kunstgras
Betsafe:  H: 2.28  U: 4.70               B: 2.17
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Eiger har så langt denne sesongen spilt tre bortekamper og en hjemmekamp. Dermed er det nok en klar gjeng som dukker opp i «Hålå» for å støtte laget mot årets første hjemmeseier. Eiger står bokført med fire poeng så langt denne sesongen etter uavgjort hjemme mot Bryne 2(1-1) og seier borte mot Sandnes Ulf 2(2-1). Det ble tap i serieåpningen borte mot Start 2(0-1), mens laget også fikk seg en tøff kamp mot Vigør i forrige kamp. Hjemmelaget Vigør åpnet kampen klart best og presset Eiger langt tilbake i banen. Etter halvtimen spilt satte hjemmelaget inn 1-0, som var resultatet til pause. Eiger kom ut på banen med en helt annen innsats i andreomgangen og fikk satt press på hjemmelaget. Et kvarter ut i andreomgangen skulle også utligningen kommer når Martin Tønnessen satte ballen i mål. Likevel kom Vigør tilbake og fikk satt inn både 2-1 og 3-1 før dommeren blåste i fløyten. Eiger har uttalt både i Dalane Tidende og på sin egen hjemmebane at dommeren var svak, og at de burde hatt straffespark forut for 2-1 scoringen til Vigør. Fakta er likevel det at poengene ble igjen på sørlandet.
Etter fire kamper ligger Frøyland på 9.plass med seks poeng. I forrige kamp tapte laget 4-1 hjemme mot et godt Sandnes Ulf 2-lag. I starten av førsteomgang hang ikke hjemmelaget Frøyland med, og det stod 2-0 til bortelaget etter 12 minutter. Riktignok puttet Rune Pedersen Bore etter 40 minutter, men det hjelper så lite når Sandnes Ulf scorer to til i andreomgangen. 
Frøyland har de siste kampene funnet tilbake til den formen som de hadde noen ganger i løpet av fjorårsesongen, men i så måte så var nok kampen mot Sandnes Ulf 2 et steg tilbake. Fredagens kamp er åpen og det er to lag som har slitt litt i starten av sesongen som møtes. Det er vanskelig å spå et utfall, men Frøyland er ørsmå favoritter.  
Eiger sine siste tre:
Vigør – Eiger 3-1 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Eiger 1-2 – Seriekamp
Eiger – Bryne 2 1-1 – Seriekamp
Frøyland sine siste tre:
Frøyland – Sandnes Ulf 2 1-4 – Seriekamp
Bryne 2 – Frøyland 0-3 – Seriekamp
Frøyland – Start 2 3-2 – Seriekamp

Kamp 4:

Kamp:  Bryne 2  Herkules
Dato:  11.05.2013
Klokkeslett:  15.00
Sted:  Aarbakkebanen Bryne
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Bryne 2 har fått en god åpning på årets sesong og står med syv poeng på fire kamper. I forrige kamp tok et meget ungt Brynelag turen til Flekkefjord og vant 1-0. Scoringen kom ved Emil Selliken i første omgang. Det var nok få som hadde forventet at rekruttene til Bryne skulle komme hjem med alle tre poengene og dette var virkelig en kamp hvor Flekkefjord burde fått med seg poeng. Likevel viser det at Bryne 2 innehar mye kvalitet, selv om de kun spiller med juniorspillere.
På lørdag tar de i mot Skienslaget Herkules som kun står med et poeng så langt denne sesongen. Det poenget kom borte mot MK i serieåpningen. Laget øynet nok en trepoenger i forrige kamp mot Start 2 når de ledet 2-0 til pause ved scoringer av Michael Okbaslassei Isak og Daniel Lauritsen. Likevel kom bortelaget tilbake og i løpet av syv minutter var kampen snudd og Start ledet 3-2. Mot sluttet av kampen måtte faktisk dommeren ned å hente det røde kortet tre(!) ganger. Herkules fikk to røde kort, mens Start 2 fikk det siste. Dette var nok en kraftig smell for Herkules som godt kunne trengt en trepoenger i dette oppgjøret. De får en ny mulighet på lørdag, men da må Bryne 2 beseires, og det blir ingen lett oppgave.
Bryne 2 sine siste tre:
Flekkefjord – Bryne 2 0-1 – Seriekamp
Bryne 2 – Frøyland 0-3 – Seriekamp
Eiger – Bryne 2 1-1 – Seriekamp
Herkules sine siste tre:
Herkules – Start 2 2-3 – Seriekamp
Staal – Herkules 8-0 – Seriekamp
Herkules – Donn 2-4 – Seriekamp

Kamp 5:

Kamp:  Start 2  Jerv
Dato:  13.05.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Sør Arena
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds           B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Denne rundens toppkamp blir ikke spilt før på mandag. Andreplasslaget Start 2 tar i mot tredjeplasslaget og opprykksfavoritt Jerv på hjemmebane. Start 2 kommer fra snuoperasjonen i Skien hvor de snudde 0-2 til pause til 3-2 ved fulltid. Det unge Startlaget slet i førsteomgangen, men kom sterkt med i andreomgangen. De tre målene ble satt inn av Jonas Christensen, Ulrik Aasen og Henrik Andre Dahlum. Med seieren mot Herkules står Start 2 med ni poeng på sine fire første kamper. Tapet kom i tredje serierunde borte mot Frøyland(2-3).
Jerv kommer fra 1-1 hjemme mot Staal Jørpeland, en kamp hvor Christopher MacConnacher var i fokus. I førsteomgangen satte han inn 1-0, mens han like etter pause ble utvist. Staal kunne fort ha vunnet kampen, men det ble med utligningen til Lars Edvard Danielsen. Jerv-trener Peer Danefeld uttalte etter kampen at han tror opprykkskampen vil stå mellom Jerv, Start 2, Sandnes Ulf 2 og Staal Jørpeland. I så måte blir det virkelig en storkamp på mandag. Det blir spennende å se hvilket lag Start 2 stiller til kampen, og jeg holder Jerv som favoritt her.
Start 2 sine siste tre:
Herkules – Start 2 2-3 – Seriekamp
Start 2 – Flekkefjord 4-1 – Seriekamp
Frøyland – Start 2 3-2 – Seriekamp
Jerv sine siste tre:
Jerv – Staal 1-1 – Seriekamp
Donn – Jerv 1-2 – Seriekamp
Jerv – MK 0-0 – Seriekamp

Kamp 6:

Kamp:  Sandnes Ulf 2  Flekkefjord
Dato:  13.05.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Hovedbane 2 – kunstgress
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds          B: 2.65
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                      B: Ingen odds
Informasjon: Sandnes Ulf 2 ser ut til å være det laget som benytter flest A-lagsspillere i sine rekruttkamper. Foruten kampen mot Eiger hvor de stilte rent juniorlag så har de hatt med en 5-6 spillere fra A-stallen. Det har gitt seks poeng på fire kamper, og dette laget kommer garantert til å plukek mye poeng fremover. I forrige kamp ble det en sterk 4-1 seier borte mot Frøyland etter tre scoringer av Jakob Olsson og et av Fredrik Torsteinbø.
På mandag møter Sandnes Ulf 2 det eneste laget som står uten poeng så langt denne sesongen, nemlig Flekkefjord. Flekkefjord har hatt ett tungt 2013 til nå. Mange spillere forsvant og lite spillere på trening. Laget er ungt og vil nok plukke litt poeng utover sesongen, men de må snart starte poengfangsten. Det blir heller ikke lett borte mot Sandnes Ulf 2 og med Frøyland borte og Vigør hjemme de to neste kampene, så bør det minst bli tre poeng på disse kampene. Likevel, her er Sandnes Ulf 2 store favoritter.
Sandnes Ulf 2 sine siste tre:
Frøyland – Sandnes Ulf 2 1-4 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Eiger 1-2 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Vigør 3-0 – Seriekamp
Flekkefjord sine siste tre:
Flekkefjord – Bryne 2 0-1 – Seriekamp
Start 2 – Flekkefjord 4-1 – Seriekamp
Flekkefjord – Staal Jørpeland 1-2 – Seriekamp

Kamp 7:

Kamp:  Vigør  Mandalskameratene
Dato:  13.05.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Hellemyr kunstgress
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Serierundens siste kamp er oppgjøret mellom Vigør og Mandalskameratene. Vigør fikk seg endelig en seier igjen mot Eiger etter å ha tapt de to foregående kampene mot henholdsvis Lyngdal(1-3) og Sandnes Ulf 2(0-3). Vigør ledet 1-0 til pause over Eiger etter scoring av Alexander Sandvik, men det kunne – og burde stått flere mål i protokollen til hjemmelaget. Eiger fikk presset litt mer i starten av andreomgangen og fikk også utlignet etter timen spilt. To scoringer av innbytter Eskild Pedersen sørget likevel for at poengene ble igjen på sørlandet. Dermed fortsetter poengjakten i neste kamp mot MK som kommer fra et 3-0 tap borte mot Lyngdal.
MK fikk virkelig kjenne det fra sine egne og alle målene i 0-3 tapet ble scoret av spillere som tidligere har spilt for Mandalsklubben. Nyervervelsen Behar Cimili fikk sine første 90 minutter for klubben, og selv om det ble et klart tap så forteller rapportene at Cimili virket som en solid spiller som MK vil få godt bruk for denne sesongen. Han var MK sin klart beste spiller i oppgjøret mot Lyngdal.
Vigør er favoritter i denne kampen, men MK kan fort slå til og laget har flere solide spillere.
Vigør sine siste tre:
Vigør – Eiger 3-1 – Seriekamp
Vigør – Lyngdal 1-3 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Vigør 3-0 – Seriekamp
MK sine siste tre:
Lyngdal – MK 3-0 – Seriekamp
MK – Klepp 0-0 – Seriekamp
Jerv – MK 0-0 – Seriekamp

For spørsmål, kommentarer eller andre ting: følg @mihlestrand på Twitter! Et tips for lokalfotball er også gruppen «Lokalfotballen Rogaland» på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *