Før serierunden: 6. serierunde

Sent i går kveld ble det klart at Herkules trekker seg fra årets 3.divisjon avdeling 6. Dette gjør utslag i både tabell og oppsett, men her får du uansett en oversikt over 6. serierunde.

Du finner en litt mer utfyllende artikkel om at Herkules trekker seg her.

Tabellen for 3.divisjon avdeling 6 finner du her.

Kamp 1:

Kamp:  Frøyland  Vigør
Dato:  16.05.2013
Klokkeslett:  18.30
Sted:  Frøyland Stadion
Betsafe:  H: 2.13  U: 4.95  B: 2.28
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Første seriekamp har avspark klokken 18.30 i morgen og er oppgjøret mellom Frøyland og Vigør. I forrige kamp gikk hjemmelaget Frøyland på et noe overraskende tap borte mot Eiger. Begge lag hadde store muligheter til å score i løpet av den første omgangen, men det stod 0-0 til pause. Etter 62. minutter skulle endelig bortelaget få hull på byllen og satte inn 1-0 ved Sigbjørn Skjæveland. Etter dette tok hjemmelaget Eiger mer og mer over og presset på for å få ballen inn i nettet bak en god Bjørn Magne Bakken. Likevel måtte laget vente helt til det 85 minutt før en Frøylandspiller var uheldig og satte ballen i eget nett. På overtid skulle også Eiger få inn mål nummer to, og dermed ble alle poengene igjen i «Hålå». Det ble skrevet feil dato på previewen til forrige serierunde og Vigør har ikke spilt kamp i runde fem. De skulle hatt kamp hjemme mot MK, men den er nå flyttet til 20.mai. Dermed må laget spille tre kamper på ni dager. Oppgjøret mellom Frøyland og Vigør blir nok jevnt. Frøyland har en liten fordel med hjemmefordelen og det blir spennende å se om Vigør har funnet formen etter å ha vært litt ute av det før Eiger-kampen den 4. serierunden.
Frøyland sine siste tre:
Eiger – Frøyland 2-1 – Seriekamp
Frøyland – Sandnes Ulf 2 1-4 – Seriekamp
Bryne 2 – Frøyland 0-3 – Seriekamp
Vigør sine siste tre:
Vigør – Eiger 3-1 – Seriekamp
Vigør – Lyngdal 1-3 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Vigør 3-0 – Seriekamp

Kamp 2:

Kamp:  Flekkefjord  Eiger
Dato:  16.05.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Uenes gress
Betsafe:  H: 2.17  U: 5.20  B: 2.17
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Flekkefjord har virkelig hatt det tøft de første fem kampene. Fasiten er 0 poeng og 2-15 i målforskjell. Oppgaven ble heller ikke lettere når de i forrige serierunde møtte på et solid Sandnes Ulf 2-lag som tok kommandoen rett fra start. Sandnes kjørte hele førsteomgangen og ledet 2-0 til pause, en ledelse som fort kunne ha vært større. Flekkefjord kom riktignok bedre med i starten av andreomgangen og hadde noen muligheter til å redusere. Men da Jakob Olsson satte inn 3-0 etter ca 70 minutter spilt så va det avgjort. Hjemmelaget gav seg heller ikke før det stod 5-0 i målprotokollen.
Eiger tok et godt steg opp på tabellen med seieren over Frøyland i forrige serierunde. Dette var lagets første trepoenger i «Hålå» og det virker som om laget har lagt støyet rundt trenerskiftet bak seg og nå har fullt fokus på seriekampene. Kampen mot Frøyland var preget av to lag som lå lavt og ikke ønsket å slippe inn mål. Likevel spilte bortelaget Frøyland fin fotball i førsteomgangen og skapte flere gode muligheter foran Eigermålet. Eiger på sin side hadde også noen gode muligheter, men det stod 0-0 til pause. Etter 62 minutter gikk Frøyland om i 1-0 og ønsket etter dette å sikre de tre poengene. Eiger begynte å presse på for utligning og etter 85 minutter så fikk de betalt når en Frøylandspiller satte ballen i eget nett. Eiger fortsatte å presse på og etter 90 minutter så avgjorde Vytautas Birskys kampen og gjorde sitt til at poengene endte opp i «Hålå». Det er ingen tvil om at hvis Flekkefjord skal spille tredjedivisjon i 2014 så skal et nyopprykket Eiger-lag slås på hjemmebane. Likevel er det langt fra sikkert at dette kommer til å skje, og jeg holder Eiger som knappe favoritter i denne kampen. Men hvis FFK får med seg de viktige spillerne som faktisk er i klubben, og at de klarer å jobbe for laget så kan det være at de første poengene dukker opp i 6. serierunde.
Flekkefjord sine siste tre:
Sandnes Ulf 2 – Flekkefjord 5-0 – Seriekamp
Flekkefjord – Bryne 2 0-1 – Seriekamp
Start 2 – Flekkefjord 4-1 – Seriekamp
Eiger sine siste tre:
Eiger – Frøyland 2-1 – Seriekamp
Vigør – Eiger 3-1 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Eiger 1-2 – Seriekamp

Kamp 3:

Kamp:  Lyngdal  Staal Jørpeland
Dato:  16.05.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Lyngdal Stadion kunstgress
Betsafe:  H: 3.50  U: 5.90  B: 1.52
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Den tredje kampen er oppgjøret mellom formlagene Lyngdal og Staal Jørpeland. Lyngdal startet sesongen med to strake tap, men har på de tre siste tatt ni poeng. Disse ni poengene har kommet mot god motstand, og jeg tror at mange har fått seg en liten overraskelse over prestasjonene til Lyngdal den siste tiden. I forrige kamp reiste laget til Kristiansand hvor de skulle møte Donn. Lyngdølene gikk rett i strupen på hjemmelaget og fikk virkelig stresset laget fra Kristiansand. 1-0 kom ved Tore Kristensen etter en dødball, mens 2-0 og 3-0 var signert Espen Hægeland. Disse to målene var etter trener Espen Andalsvik fantastiske spillemål. 4-0 kom like før pause og var et selvmål. Dermed hadde et effektivt Lyngdallag herjet i den første omgangen. Donn kom ut på banen som et annet lag i andreomgangen og fikk tidlig redusert til 1-4. Likevel så ble det straks mye vanskeligere når en av deres forsvarsspillere rev ned Raymond Hofstædter inne i Donn sin 16-meter og pådro seg straffe og rødt kort. Straffen ble sikkert satt i mål av Espen Hægeland som dermed fullførte hattricket sitt. Donn fikk en redusering til før slutt og fastsatte sluttresultatet til 2-5.
Staal Jørpeland kommer fra 65 gode minutter mot Klepp hvor det til slutt ble 2-1 til Jørpelandslaget. Målene ble satt inn av Sigve Kleppa Christensen og Øyvind Hompland. De siste 25 minutter var preget av at konsentrasjonen falt noen hakk og Klepp fikk kjempet seg litt inn i kampen igjen. Heldigvis holdt vi unna, slik at poengene ble igjen på Jørpeland.
Morgendagens kamp blir utvilsomt en tøff bortekamp for vår del og vi møter et Lyngdal-lag som virkelig er i flytsonen. Espen Hægeland, Tor Oscar Ljosland og Raymond Hofstædter har funnet formen og blir en tøff nøtt å knekke. Nå som Herkules også trakk seg så falt vi ned på andreplass på tabellen, men har mulighet til å innta tabelltopp med seier over Lyngdal. Men ingenting kommer gratis.
Lyngdal sine siste tre:
Donn – Lyngdal 2-5 – Seriekamp
Lyngdal – MK 3-0 – Seriekamp
Vigør – Lyngdal 1-3 – Seriekamp
Staal sine siste tre:
Staal – Klepp 2-1 – Seriekamp
Jerv – Staal 1-1 – Seriekamp
Staal – Herkules 8-0 – Kamp trukket

Kamp 4:

Kamp:  Mandalskameratene  Donn
Dato:  16.05.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Idrettsparken stadion
Betsafe:  H: 2.23  U: 4.95  B: 2.17
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: MK har som Vigør ikke hatt kamp på en stund. Laget fra Mandal står fremdeles uten en trepoenger og kommer fra 0-3 i nabooppgjøret mot Lyngdal i den 4. serierunden. Donn kommer også fra tap mot nevnte Lyngdal. Donn ble nok litt overrasket over trøkket og effektiviteten til Lyngdal, og det ble heller ikke lett når laget manglet flere av sine sentrale spillere. Det stod 0-4 til pause, men Alex Lind reduserte kun fem minutter etter pause. Like etter ble Donn enn mann mindre når Tarald Fidjeland rev ned en Lyngdalspiller i egen 16-meter. Rødt kort og straffe. Lyngdal gikk dermed opp til 5-1 og det hjalp lite at Donn reduserte en gang til ved Magnus Mjaaland. Et ganske overraskende resultat på Kristiansand Stadion og Donn må virkelig opp med kvaliteten hvis det skal bli poeng mot MK.
Mandalskameratene kan fort ta sin første trepoenger her hvis ikke Donn kommer opp mot det som de leverte de første kampene.
MK sine siste tre:
Lyngdal – MK 3-0 – Seriekamp
MK – Klepp 0-0 – Seriekamp
Jerv – MK 0-0 – Seriekamp
Donn sine siste tre:
Donn – Lyngdal 2-5 – Seriekamp
Klepp – Donn 1-0 – Seriekamp
Donn – Jerv 1-2 – Seriekamp

Kamp 5:

Kamp:  Jerv  Bryne 2
Dato:  21.05.2013
Klokkeslett:  18.30
Sted:  Levermyr Stadion
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Opprykksfavoritten Jerv tar neste tirsdag i mot et nytt 2’erlag, nemlig Bryne 2. Jerv er serieleder foran denne runden med 11 poeng på fem kamper. I forrige kamp ble ikke Start 2 noen motstand på Sør Arena og ble valset over fra start til slutt. Det tok bare 8 minutter før Wilhelm Pepa overlistet Start sin keeper. Like før pause satte de også inn 2-0 ved Steinar Berås. Andreomgangen startet som førsteomgangen sluttet og det handlet kun om Jerv som etter et nye mål av Pepa, Berås, Ole Christian Langeland og Tobias Collett fastsatte sluttresultatet til 6-0. En solid seier av et lag som etter rapportene virkelig fikk gang på ballen og bevegelsen.
Bryne 2 kommer fra en 5-0 mot Herkules på hjemmebane. Et Brynelag som var sammensatt av både ungt og gammelt viste ingen nåde og vant komfortabelt. Eirik Jakobsen spilte førsteomgang for Bryne 2 og sørget for at de gikk til pause med 2-0 etter at han hadde satt inn begge målene. Ledelsen kunne vært større, men laget fortsatte å score i andreomgang. Sverre Larsen, Jeremy Kuhnert og Pål Aamodt stod for målene i andreomgangen.
Jeg tror at Bryne 2 vil få det tøft borte mot Jerv over helgen. Jerv har virkelig funnet formen og det er liten tvil om at Grimstadlaget virkelig vil kjempe om opprykket denne sesongen. Bryne har på sin side et tøft kampprogram og Jerv er klare favoritter.
Jerv sine siste tre:
Start 2 – Jerv 0-6 – Seriekamp
Jerv – Staal 1-1 – Seriekamp
Donn – Jerv 1-2 – Seriekamp
Bryne 2 sine siste tre:
Bryne 2 – Herkules 5-0 – Kamp trukket
Flekkefjord – Bryne 2 0-1 – Seriekamp
Bryne 2 – Frøyland 0-3 – Seriekamp

Kamp 6:

Kamp:  Klepp  Start 2
Dato:  21.05.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Klepp Stadion
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: 2.65
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Siste kampen denne serierunden er oppgjøret mellom Klepp og Start 2 kommende tirsdag. Klepp kommer fra en tøff bortekamp mot Staal Jørpeland som til slutt endte 2-1. Laget fra Jæren var statister frem til det var spilt 65 minutter, men kom seg inn i kampen igjen etter dette. På et langt innkast endte ballen til slutt opp hos Lars Johan Austli som satte ballen i mål bak Thomas Tungland Mæle. Med litt flaks kunne faktisk Klepp tatt med seg et poeng i denne kampen, men det endte som sagt 2-1 til Staal. Dermed ligger Klepp på femteplass med syv poeng etter fem kamper. Seks av disse poengene er tatt i løpet av de to hjemmekampene. Klarer de sin tredje på rad hjemme?
Start 2 har seks poeng på fire kamper og kommer fra 0-6 tapet mot Jerv. Det unge Start-laget hadde få muligheter mot et god Jervlag. Start 2 hadde så og si rent juniorlag og når det da ble 1-0 allerede etter 8 minutter så ble det vanskelig. Prestasjonene til dette laget vil jo variere i takt med hvilke spillere som de får med seg, og i så måte så blir det spennende å se hvilket lag som blir mønstret på tirsdag.
Klepp er favoritter i denne kampen, og jeg tror at Startlaget vil bestå av unge spillere.
Klepp sine siste tre:
Staal Jørpeland – Klepp 2-1 – Seriekamp
Klepp – Donn 1-0 – Seriekamp
MK – Klepp 0-0 – Seriekamp
Start 2 sine siste tre:
Start 2 – Jerv 0-6 – Seriekamp
Herkules – Start 2 2-3 – Kamp trukket
Start 2 – Flekkefjord 4-1 – Seriekamp

For spørsmål, kommentarer eller andre ting: følg @mihlestrand på Twitter! Et tips for lokalfotball er også gruppen «Lokalfotballen Rogaland» på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *