Før serierunden: 7. serierunde

7. serierunde står for tur og starter i morgen. Her finner du informasjon om den neste serierunden.

Toppkampen blir oppgjøret på mandag mellom Sandnes Ulf 2 og Jerv.

Toppscorerlisten for 3.divisjon avdeling 6 finner du her.

Tabellen for 3.divisjon avdeling 6 finner du her.

Kamp 1:

Kamp:  Frøyland  Flekkefjord
Dato:  24.05.2013
Klokkeslett:  19.30
Sted:  Frøyland Stadion
Betsafe:  H: 1.32  U: 6.35                  B: 5.15
Nordicbet:  H: 1.30  U: 6.25  B: 4.90
Informasjon: Runde syv sparkes i gang når Frøyland tar i mot Flekkefjord på Frøyland Stadion førstkommende fredag. Hjemmelaget Frøyland innehar per dags dato 5.plassen i 3.divisjon avdeling 6 etter at de forrige torsdag slo Vigør 2-0 på hjemmebane. Den første kampen i år på Frøyland Stadion var preget av et litt forsiktig hjemmelag, og et som forventet spillende Vigørlag. Bortelaget hadde mye ball og Frøyland slet med å ta vare på ballen når de først hadde den. Likevel slet bruntrøyene med å skape store muligheter. Frøyland kom med og mer med utover i andreomgangen og etter 60 minutter fikk laget straffe. Denne ble satt i mål av Preben L. Hellvik som dermed satte sitt første for sesongen. Fem minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen når ringreven Hans Kristian Håland satte i 2-0. Vigør satset offensivt etter dette, men på tross av noen gode muligheter mot slutten så endte det 2-0 til hjemmelaget fra Jæren. En sterk seier fra Frøyland sin side som stod med to strake tap i serien før denne kampen.
Flekkefjord tok sitt første poeng i forrige seriekamp mot Eiger, men ligger fremdeles sist på tabellen. Selve kampen kan nok likevel Flekkefjord være fornøyde med at endte med ett poeng. Førsteomgangen var preget av en ujevn gressmatte, og to lag som så ut til å måtte bli vant til underlaget. Dermed var det en sjansefattig førsteomgang de oppmøtte fikk med seg. I andreomgangen tok bortelaget Eiger mer og mer over og produserte flere store muligheter, men et godt stopperpar og en god keeper i Stein Morten Hansen holdt utrolig nok unna, og det endte til slutt 0-0. Dermed står hjemmelaget Flekkefjord bokført med to mål og et poeng i løpet av de første seks kampene og ser ut til å måtte slite i bunn.
I fredagens kamp må nok Frøyland finne seg i å være storfavoritter. Frøyland har hatt en tendens til å variere denne sesongen, men fikk et løft i kampen mot Vigør. Blir overrasket hvis Flekkefjord reiser hjem med poeng, men man skal aldri si aldri.
Frøyland sine siste tre:
Frøyland – Vigør 2-0 – Seriekamp
Eiger – Frøyland 2-1 – Seriekamp
Frøyland – Sandnes Ulf 2 1-4 – Seriekamp
Flekkefjord sine siste tre:
Flekkefjord – Eiger 0-0 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Flekkefjord 5-0 – Seriekamp
Flekkefjord – Bryne 2 0-1 – Seriekamp

Kamp 2:

Kamp:  Vigør  Donn
Dato:  25.05.2013
Klokkeslett:  13.00
Sted:  Hellemyr kunstgress
Betsafe:  H: 1.62  U: 5.50              B: 3.15
Nordicbet:  H: 1.57  U: 5.35  B: 3.25
Informasjon: På lørdag klokken 13.00 så sparkes lokaloppgjøret Vigør – Donn i gang. Begge disse lagene har variert i prestasjonene, men det er Vigør som har plukket flest poeng med sine ni poeng på seks kamper. I løpet av den siste uken så har Vigør spilt to kamper. Den 16.mai tok laget turen til Jæren hvor de møtte Frøyland. Bruntrøyene åpnet best, men slet med å komme seg til muligheter. Et par skader før pause og et hjemmelag som løftet seg noen hakk førte til at Frøyland gikk opp til 1-0 etter timen spilt. 2-0 kom like etter, og på tross av en sluttspurt så endte det 2-0 til Frøyland. Vigør skulle likevel få seg en revansje i mandagens kamp hjemme mot MK. For allerede etter 2 minutter gikk hjemmelaget opp til 1-0 signert Lars-Jørgen Salvesen. MK kom imidlertidig tilbake etter 20 minutter på et fint frispark. Resten av førsteomgangen var preget av mye feil fra begge lag, og lite store muligheter. Dermed stod det 1-1 til pause. Vigør startet andreomgangen slik som den første og presset MK bakover på banen. Dette gav også resultater og etter 53. minutter satte toppscorer Adi Dukic inn 2-1 til hjemmelaget. Etter scoringen la Vigør seg dypere i banen, og spilte mer kynisk enn kanskje folk er vant til å se dem. MK klarte likevel å jobbe seg inn i kampen, men uten at det resulterte i scoring og på overtid punkterte Magnus Hjortland kampen med et langskudd fra 25 meter og fastsatte sluttresultatet til 3-1.
Etter en god start og serieledelse så har Donn stagnert voldsomt og ligger per dags dato plassert på nest sisteplass med kun tre poeng. Laget stod med to strake trepoengere på de to første kampene, men mistet tre poeng når Herkules trakk laget. Og de fire neste kampene har laget altså tapt. Forrige kamp ble spilt borte mot MK og førsteomgangen var preget av et lite MK-overtak, men samtidig lite sjanser. Likevel skulle kampens eneste mål komme i denne omgangen, og etter 30 minutter fikk hjemmelaget kjempet inn et mål på dødball. Donn klarte aldri egentlig å legge skikkelig press på MK og det ble heller ikke lettere når Johan Kvame Naglestad fikk sitt andre gule kort 10 minutter før slutt. Donn la etter dette om til tre bak, men det var MK som skapte mulighetene – uten å få uttelling. Dermed endte det 1-0 til Mandalskameratene og Donn er per nå et bunnlag.
Dermed er det viktig for et godt Donnlag å begynne å plukke poeng snart. Lokaloppgjøret mot Vigør blir langt fra en enkel oppgave, og hvis Vigør kommer opp på toppnivået sitt så havner alle poengene igjen på Hellemyr. Likevel har begge lagene variert i prestasjonene, og her kan nesten «alt» skje selv om jeg holder Vigør som favoritt i kampen.
Vigør sine siste tre:
Vigør – MK 3-1 – Seriekamp
Frøyland – Vigør 2-0 – Seriekamp
Vigør – Eiger 3-1 – Seriekamp
Donn sine siste tre:
Mandalskameratene – Donn 1-0 – Seriekamp
Donn – Lyngdal 2-5 – Seriekamp
Klepp – Donn 1-0 – Seriekamp

Kamp 3:

Kamp:  Staal Jørpeland  Mandalskameratene
Dato:  25.05.2013
Klokkeslett:  16.00
Sted:  Jørpeland kunstgress
Betsafe:  H: 1.35  U: 5.85               B: 4.50
Nordicbet:  H: 1.34  U: 6.05  B: 5.05
Informasjon: Vi hadde forhåpninger om at denne kampen skulle bli spilt på hovedbanen, men tilstanden på banen er så dårlig at også denne kampen går på kunstgresset. Forrige kamp var et tøft oppgjør borte mot Lyngdal. Hjemmelaget ledelsen i førsteomgang, men vi kom kjapt tilbake etter at Øyvind Alsvik satte ballen i mål. Det stod 1-1 til pause, og etter timen spilt så satte Øyvind Hompland inn seiersmålet og vi tok med oss tre viktige poeng hjem til Jørpeland. Med disse tre poengene inntok vi tabelltoppen, men Jerv gikk forbi oss etter å ha slått Bryne 2 på hjemmebane.
Mandalskameratene har som Vigør, hatt to kamper den siste uken. Den 16.mai spilte laget hjemmekamp mot Donn i Idrettsparken. MK stod før denne kampen uten en trepoenger i årets sesong og laget som kom ned fra 2.divisjon i fjor var nok langt fra fornøyde med dette. Kampen mot Donn ble en fysisk batalje. Det ble produsert lite store muligheter, og de mulighetene som ble skapt kom som regel på dødballer fra MK sin side. Det var også her målet skulle komme. Etter 30 minutter fikk MK frispark og det fant etter hvert hodet til Sindre Bentsen som flott satte ballen i mål. Dette ble det eneste målet i kampen og ingen av lagene klarte å skape de helt store mulighetene etter dette. Landslagskeeper Amund Wichne på 16 år har fått mye skryt denne sesongen og fikk også dette etter kampen mot Donn. Kristiansandslaget skapte riktignok ikke de store mulighetene, men Wichne var meget god i feltet og avverget det som kom. Wichne skal nå trener med Start når han har tid og blir sett på som et stort talent. Kun fire dager etter kampen mot Donn så var det klart for ny kamp for MK. Denne gangen tok laget turen til Kristiansand hvor de møtte Vigør. Der fikk laget kjapt en kaldusj og Vigør tok ledelsen etter kun to minutter på en dødball. MK kom tilbake 20 minutter senere når nyervervelsen Behar Cimili satte inn et nydelig frispark fra omtrent 20 meter. Det andre strake frisparkmålet til MK. Og akkurat frisparkene var der MK var farligst denne kampen. Andreomgangen startet som førsteomgangen og Vigør gikk tidlig opp i en 2-1 ledelse. Etter dette la hjemmelaget seg litt lavere i banen, mens MK produserte gode muligheter. Desverre for mandalittene så gikk ikke ballen i mål og på overtid økte også hjemmelaget til 3-1 som også ble sluttresultatet.    
MK som rykket ned fra 2.divisjon i fjor blir uten tvil en tøff nøtt å knekke. Laget har en god blanding av yngre og etablerte spillere som garantert vil plukke mange poeng utover sesongen. Likevel er vi favoritter og vi satser på tre nye poeng!
Staal sine siste tre:
Lyngdal – Staal 1-2 – Seriekamp
Staal – Klepp 2-1 – Seriekamp
Jerv – Staal 1-1 – Seriekamp
MK sine siste tre:
Vigør – MK 3-1 – Seriekamp
MK – Donn 1-0 – Seriekamp
Lyngdal – MK 3-0 – Seriekamp

Kamp 4:

Kamp:  Sandnes Ulf 2  Jerv
Dato:  27.05.2013
Klokkeslett:  18.00
Sted:  Hovedbane 2 – kunstgress
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds                               B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Rundens toppkamp har avspark på mandag og er oppgjøret mellom Sandnes Ulf 2 og Jerv. Opprykksjagende Jerv leder serien før denne runden og ønsker nok å befeste sin posisjon på toppen av tabellen også etter kampen mot Sandnes Ulf 2. Rekrutteringslaget til Sandnes Ulf ligger fem poeng bak Jerv og innehar tredjeplassen i årets 3.divisjon avdeling 6. Sandnes Ulf 2 kommer fra en solid 5-0 seier hjemme mot Flekkefjord. Seieren kunne fort ha vært større og Flekkefjord ble ingen målestokk for et sterk rekrutteringslag. Sandnes har variert i prestasjonene og får en meget tøff oppgave når opprykksfavoritt Jerv kommer på besøk på mandag.
Jerv står med 14 poeng på seks kamper og har faktisk ni av ni mulige poeng på bortebane og imponerende 13-2 i målforskjell. I forrige kamp tok laget sin første hjemmeseier når de møtte Bryne 2 på Holvika kunstgressbane. I en jevn førsteomgang var hjemmelaget Jerv dødelig effektive og tok ledelsen allerede etter 8 minutter ved Ali Al-Gashamy. 2-0 kom etter 20 minutter signert 3.divisjon avdelings 6 sin toppscorer Wilhelm Pepa. På de neste 10 minuttene scoret Al-Gashamy en gang og en Brynespiller var uheldig og sette ballen i eget nett. Dermed stod det merkelig nok 4-0 etter 30 minutt. Bryne 2 gav likevel ikke opp og reduserte to ganger før hvilen. Etter 60 minutter spilt så fikk Bryne 2 inn nok en redusering og det stod 4-3 på måltavlen. Bortelaget presset på for utligning, men etter 81 minutter ble hjemmelaget tildelt straffespark og Wilhelm Pepa satte sitt andre for dagen og fastsatte sluttresultatet til 5-3.
I kampen på mandag må Jerv finne seg i å være favoritter, men det er langt fra en enkel kamp for Grimstadlaget. Det kommer selvsagt veldig an på hvilket lag Sandnes Ulf 2 mønstrer og Jerv kan fort også lede serien etter denne kampen. Det blir spennende på Sandnes på mandag.
Sandnes Ulf 2 sine siste tre:
Sandnes Ulf 2 – Flekkefjord 5-0 – Seriekamp
Frøyland – Sandnes Ulf 2 1-4 – Seriekamp
Sandnes Ulf 2 – Eiger 1-2 – Seriekamp
Jerv sine siste tre:
Jerv – Bryne 2 5-3 – Seriekamp
Start 2 – Jerv 0-6 – Seriekamp
Jerv – Staal 1-1 – Seriekamp

Kamp 5:

Kamp:  Bryne 2  Klepp
Dato:  27.05.2013
Klokkeslett:  19.00
Sted:  Bryne Stadion
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: På mandag går også oppgjøret mellom Bryne 2 og Klepp. Bryne 2 ligger på 9.plass med syv poeng, mens Klepp innehar 7.plassen med åtte poeng. Bryne 2 kommer fra bortekampen mot serieleder Jerv på tirsdag. Det var et ungt Brynelag som tok turen til Grimstad og gjengen fikk seg nok et sjokk etter at hjemmelaget ledet 4-0 etter 30 minutter spilt. Hvertfall med tanke på at kampen var relativt jevn og at Jerv scoret på de mulighetene de hadde. Likevel gav de ikke opp og rett før pause reduserte laget to ganger ved Truls Sælevik Vagle og Henning Romslo. Etter 60 minutter spilt puttet også Frank Hole for jærlaget og de øynet nå en fantastisk opphenting. De satte press på Jerv, men 10 minutter før slutt lagde Bryne 2 straffe som Jerv satte i mål. Dermed endte det 5-3 i Grimstad og det ble en lang busstur hjem for Even Sel sine soldater. Likevel en kamp å være stolte av, ettersom Jerv blir sett på som favorittene denne sesongen.
Klepp kommer fra den målløse hjemmekampen mot Start 2. Det unge Start 2-laget stod godt i mot og er nok fornøyde med et poeng på Klepp. Begge lag var direkte og skapte noen småsjanser gjennom hele kampen. Likevel ble det langt mellom de store sjansene og det var nok greit at det endte 0-0 til slutt.
I lokaloppgjøret på mandag så ønsker nok begge lag å ta med seg alle poengene fra Bryne Stadion. Det blir nok et jevnt oppgjør hvor mye avhenger hvilket lag Bryne 2 stiller med.
Bryne 2 sine siste tre:
Jerv – Bryne 2 5-3 – Seriekamp
Bryne 2 – Herkules 5-0 – Kamp trukket
Flekkefjord – Bryne 2 0-1 – Seriekamp
Klepp sine siste tre:
Klepp – Start 2 0-0 – Seriekamp
Staal Jørpeland – Klepp 2-1 – Seriekamp
Klepp – Donn 1-0 – Seriekamp

Kamp 6:

Kamp:  Start 2  Lyngdal
Dato:  27.05.2013
Klokkeslett:  19.30
Sted:  Sør Arena
Betsafe:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Nordicbet:  H: Ingen odds  U: Ingen odds  B: Ingen odds
Informasjon: Den siste kampen denne serierunden er oppgjøret mellom Start 2 og Lyngdal. Start 2 ligger på 10.plass og har tatt syv poeng så langt denne sesongen. Seks av disse poengene er kommet på hjemmebane mot Eiger(1-0) og Flekkefjord(4-1). Den siste hjemmekampen endte med et 0-6 tap mot Jerv. I forrige kamp spilte laget borte mot Klepp, og her endte det 0-0. Spillemessig så var det fremskritt for Start 2 sin del, selv om kampen ble spilt under vanskelige forhold.
Lyngdal ligger på en imponerende 4.plass med ni poeng, og har kommet godt i gang etter en litt vanskelig start. I forrige kamp møtte laget Staal Jørpeland og tok ledelsen ved Raymond Hofstædter etter 11. minutter. Staal svarte imidlertidig kun fem minutter senere og kunne fort ha puttet flere før pause. Det stod 1-1 etter de første 45 minuttene, men etter 56 minutter sendte Øyvind Hompland bortelaget i ledelsen og gjorde sitt til at Staal vant 2-1. Lyngdal kan fort gi Start 2 problemer og laget har vunnet to av tre kamper på bortebane denne sesongen. Det ble tap borte mot Klepp(0-2), mens laget vant mot Vigør(3-1) og Donn(5-2).
Slik som i de fleste kamper hvor rekruttlag er involvert avhenger mye av hvilket lag de stiller med, men jeg tror uansett at Lyngdal vil gi Start 2 god kamp.
Start 2 sine siste tre:
Klepp – Start 2 0-0 – Seriekamp
Start 2 – Jerv 0-6 – Seriekamp
Herkules – Start 2 2-3 – Kamp trukket
Lyngdal sine siste tre:
Lyngdal – Staal 1-2 – Seriekamp
Donn – Lyngdal 2-5 – Seriekamp
Lyngdal – MK 3-0 – Seriekamp

For spørsmål, kommentarer eller andre ting: følg @mihlestrand på Twitter! Et tips for lokalfotball er også gruppen «Lokalfotballen Rogaland» på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *