Treningsleir i Tyrkia: Dag 4

Tunge bein, norske talenter og en singel kar fra Hjelmeland

Heisann godtfolk!

Her i Tyrkia, nærmere bestemt Kemer, går dag fire mot slutten. Slitne ben og kropper begynner å merke at profflivet, som innebærer to treninger til dagen, ikke er noen dans på roser. Men til tross for stive lår og legger gjennomførte vi, i mine øyne, treningsleirens foreløpig beste trening i dag morges. Hovedfokuset på økta var å terpe og fininnstille oppspills-variantene vi har drillet inn i vintermånedene. Stikkordene var tempo, bevegelse og presisjon. Selv om en noe tørr bane gjorde det litt utfordrende, var kvaliteten på denne sekvensen alt i alt veldig god. Timingen på løp i forhold til pasning begynner å sitte og stort sett endte ballen i mål! Dette er uten tvil et bra tegn tolv dager før seriestart. Resten av økta bestod av spill og noe såpass tåpelig som å ”treffe ballen i tverrligger”. Heldigvis traff de fleste av oss i mål (som jo er der ballen faktisk skal), med unntak av Morten Bjørlo og Asgeir Austigard. At lompetreff i metallet blir belønnet med henholdsvis 2 og 3 poeng i kåringen av ”ukens spiller” er tungt å svelge.

Om trenerteamet (Oddbjørn*2 og Eirik) ikke briljerer i oppfinnsomhet når det gjelder fotballkonkurranser skal de i hvert fall ha skryt for at de følger med i tiden! I ekte reality-tv ånd har de selv lansert sitt eget konsept, som ble presentert for oss spillere på dagens spillermøte. Enkelt å greit fortalt går konseptet ut på at samtlige av spillerne som er her nede skal forberede og fremføre et individuelt bidrag for den selvoppnevnte trenerjuryen Torsdag kveld. Man kan velge mellom å ha et stand-up show, synge en sang eller rett og slett ta en dans. Det beste bidraget, stemt frem av juryen, går av med seieren og vinner blant annet en bamseklem av juryformann Oddbjørn Mihle Strand. For de fleste av oss, blant annet undertegnede, betyr det at man har under 24 timer på seg og bli enten morsom, lære seg å synge eller lære seg å danse. Temmelig utfordrende. Ryktene på gangen sier at spesielt de aller yngste (Vebjørn, Eden, Vegard, Sindre, Håvard og Arild) gruer seg, mens Øyvind Alsvik og Lars Edvard Danielsen etter eget utsagn behersker alle kategoriene og har bedt om tillatelse til å fremføre tre bidrag hver. Om hovmod står får fall eller ei blir spennende å se, men vinneren vil i hvert fall bli kåret i morgen kveld og vil etter all sannsynlighet bli grundig presentert i neste blogginnlegg på denne siden.

Etter treninga og spillermøte stod restitusjon og avslapping for tur. I ekte Premier League stil bruker flere av spillerne iskaldt vann for å restituere beina på en best mulig måte. Dette gjøres ved å sitte i et iskald badekar eller ved å gå ned til sjøen/bassenget og stå med kroppen nedi det kalde vannet i 20 minutters tid for å øke blodomløpet i beina. Kaldt og utfordrende, men det kan virke som det hjelper.

Nå er det Champions League, David Moyes og Marouane Fellaini som gjelder for gjengen resten av kvelden. Og selv om en samlet spiller og trenergruppe håper så inderlig på United avansement, så er det nok dessverre ganske usannsynlig. Men her i Tyrkia krysser vi fingrene! Tvi, tvi!

image

Dagens kåringer:

Dagens opptur: Kaptein og forsvarssjef Sindre Fjelde er omsider skadefri og gjennomførte en god økt

Dagens opptur 2: Etter mye om og men fikk Staals stjernekeeper Thomas Mæle en etterlengtet seier i dagens spilløkt

Dagens nedtur: Været. Etter en dag med mye regn i går, krysset vi fingrene for finvær i dag. Og det startet bra, men utover dagen kom skyene og regndråpene

Dagens trussel: ”DU ska få igjen” – Håvard Ur, med alvorlige trusler i retning Thomas Mæle, etter at sistnevnte kastet han uti et av hotellets iskalde basseng

Dagens optimist: Morten Bjørlo, observert spaserende ned mot stranden med sololje og fancy solbriller i hånden, mens mørke skygger var alt man kunne se på himmelen.

Dagens wingman: Da nykommeren Jonathan, fikk nyss i at romkamerat Even Østensen var singel bar det ut på damejakt. Jakten skal visstnok ha startet bra, men etter en halvtime skal de to ha blitt observert med hver sin bordtenniskølle på hotellets spillrom.

Dagens sjenerte: Eirik Jøssang og Martha Nag Jøssang. Det nygifte paret har oppholdt seg på rommet hele dagen med en stor rosa sløyfe hengende på dørhåndtaket. Budskapet er vanskelig å misforstå.

Dagens husmor: Oddbjørn Mihle Strand. Ingen delegerer oppgaver, sprer glede og bretter klær bedre enn Oddbjørn. Har full kontroll på alt her nede og fortjener all den skryt han kan få.

Dagens romkamerat: David Eie. Ingen over og ingen ved siden!

Dagens Mourinho: ”It`s over now” – Tyrkisk politimann gav klar beskjed om at nok var nok da enkelte av reisefølget var ute i gågata å herjet med speedmobilene de hadde leid.

Dagens rykte: Ubekreftede rykter går ut på at Stian Nags fotballfrue Alexandra Butchart Nag skal ha kjørt i en busk med sin speedmobil i ettermiddag. Om ryktene er sanne eller usanne vil bli bekreftet/avkreftet på Stian sin Facebook-profil i løpet av kvelden

Takk for meg 🙂

Øyvind Hompland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *