1-0 seier mot Sola

Staal tok torsdag imot en av de største seriefavorittene til hjemmekamp.

Sola er av flere tippet helt i toppen, og har et sterkt lag. Klubben har hentet inn flere spillere med erfaring fra høyere nivå.

Kampen åpnet forsiktig, og begge lag la seg lavt. Det ble lite finspill, og tamt og sjansefattig i starten. Ingen av lagene ville risikere noe.

Staal hadde ballen klart mest, men slet med å bryte ned et kompakt og godt organisert Sola lag.

Sola får tidlig et mål riktig annulert for offside etter den dødball. Laget følte seg også snytt for straffe, da Morten Eriksen gikk i bakken etter en duell med Georg Danielsen, men en godt plassert dommer vinket spillet videre.

Staal skapte lite i første omgang, men omgangens største sjanse får Lars Edvard. Dessverre blir han forstyrret i avslutningen som går utfor.

2. omgangen starter nokså likt som den første. Staal overtar mer og mer banespillet, mot et Sola lag som ligger kompakt og forsvarer seg, og satser på kontringer. Det blir noen halvsjanser, men vi må vente helt til det 83 minutt før avgjørelsen faller. Innbytter David Eie mottar en ball, får vendt opp og setter ballen fint nede ved stolpen. Dermed 1-0 til Staal. En utrolig viktig scoring!

Etter dette stiger temperaturen noe, men Staal rir greit av, og vinner dermed 1-0.

Kampen er nok ikke noe fyrverkeri for publikum. Det var tydelig at dette var en viktig kamp, som betydde mye for begge lag.

For Staal sin del var vi veldig bevisste på trusselen Eriksen/Kanu og ville stenge bakrom og mellomrom. Defensivt er det bortimot fullklaff, og vi noterer vel ikke en målsjanse til Sola. Spillerne er utrolig disiplinert, loyale og konstentrerte i 96 min! Det er vi veldig fornøyd med.

Så ser vi igjen at vi har mye å jobbe med offensivt, mot lag som ligger lavt. Dette jobber vi knallhard med.

«Stygge» 1-0 seiere smaker ofte vedlig godtJ

Nå er neste oppgave for Staal guttene borte mot Viking 2 på onsdag.

Heia Staal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *