Sterk seier mot Viking 2

Staal tok mandag kveld imot Viking 2 til toppoppgjør i 3 div avd. 6. Viking 2 hadde 8 strake kamper uten tap, og hadde klatret opp til tredje plass på tabellen, med like mange poeng som Staal.

Kampen åpnet litt nølende. Begge lag var litt forsiktige, og det ble lite finspill i starten. Etter hvert tok Staal litt mer tak i kampen, og skapte noen halvsjanser.

Etter ca 30 minutt kommer en avgjørende situasjon. Sigve stormer gjennom og er først på ballen, før han blir tatt som siste mann. Dermed rødt kort på Viking 2 sin spiller, Øyvind Nilsen.

Reglene er klare på dette, men det føles nok strengt for den uheldige Viking spilleren.

Etter dette blir det mye Staal. Spillerne sprudler, og vi får se mange fine kombinasjoner og godt offensivt spill. 1-0 kommer etter en fin vending av spill. Vidar Harestad slår et godt innlegg, som Øyvind Hompland kan heade kontrollert i mål. Et godt timet løp.

Like før pause kommer 2-0 etter et innøvd cornertrekk. Sigve møter og stusser perfekt til toppscorer Lars Edvard Danielsen som bare kan tuppe ballen i mål. Dermed fortjent 2-0 til pause. Det er også verdt å nevne at forsvaret leverer bunnsolid, og Viking 2 har knapt en sjanse i første omgang.

2. omgang starter på beste vis for Staal. Per Krister blir satt opp på venstre siden. En fin overlapp av Georg Andre Danielsen blir brukt. Georg er rå i denne situasjonen, og går rett på mål og avslutter opp i nettaket. En flott scoring!

Resten av omgangen er det bare Staal, og spørsmålet er bare hvor stor seieren skal bli.

4-0 kommer etter en flott prestasjon av Per Krister Bjørlo, som snurrer med et par Vikingspillere før han setter ballen kontant i mål. 5-0 kommer på nok en corner. Denne gang er det Sindre Fjelde som har bestemt seg, og da setter han inn 5-0 som også blir sluttresultatet.

Dermed befester laget 2. plassen på tabellen. Det er nå 7 poeng opp til Sola, med 6 kamper igjen å spille.

Kampen mot Viking er god. Etter en litt rufsete start, får vi se mye bra offensivt spill. Mange spillere står fram, og viser seg fra sin beste side. Kjekt å se at vi lykkes med mye av det vi trener på. Defensivt er det også solid. Et godt Viking lag skaper veldig lite. Det de skaper kommer ofte av våre egne feil.

Det var viktig for oss å reise oss etter skuffelsen mot Sola, og guttene gjorde det til gangs. Veldig gledelig at nærmere 500 tilskuere hadde tatt turen. Takk for støtten!