Før kampen: Vaulen

Velkommen Vaulen!

vaulen
Lørdag kl. 1500 møter Staal Vaulen til årets siste seriekamp i 3 div. avd. 6. Staal trenger ett poeng for å ta andreplass bak Sola mens Vaulen på 9. plass tok en viktig seier sist og sikret 3 div. spill også neste sesong. Vaulen trenes av tidligere Sandnes og Vikingkeeper Bo Andersen. Andersen kom fra SIF før sesongen og tok med seg flere spillere der fra blant annet toppscorer Kotlica som står med 13 scoringer før lørdagens oppgjør. Kotlica spilte også på Folkets Lag sammen med Vaulen kaptein Fredrik Stray Tjaum. Tjaum har spilt på høyt nivå tidligere og ingen blir nok overrasket om det kommer henvendelser på han fra lokale 2. divisjonslag i vinter.
Staal tok en imponerende seier 2-1 borte mot Klepp sist. Klepp var nødt å vinne for å være sikre på å fremdeles ha håp om å ikke rykke ned men Staal spilte en meget god første omgang og scoringer av Erlend Danielsen og Lars Edvard Danielsen ble avgjørende. Lars Edvard er forøvrig divisjonens soleklare toppscorer og står før siste runde med 24 scoringer på 25 kamper. Klarer han to nye og like mange mål som kamper? Mot Klepp fikk keeper Sindre Mossige (17) sin debut fra start i 3 divisjon mens Harald Haualand (15) fikk sin debut. Tidligere i høst har 16-åringene Sigurd Kleven og Vebjørn Barka fått debutere. Kjekt å se at det gror godt og få blir overrasket om det blir nye debutanter lørdag. Rogaland Fotballkrets burde forøvrig latt det være lov å bruke fem innbyttere og ikke tre. Det hadde gitt de yngste mye større sjanse å få kjenne på nivået.
Nok en gang blir det ( mest sannsynlig) den sure 2. plassen på Staal. Sola har vært i egen klasse i høst og rykker fullt fortjent opp. Ser en tilbake på sesongen må nok siste kamp før ferien (hjemme mot Klepp, ledet 3-0, endte 3-3) og den første etter ferien (borte mot Vaulen, ledet 2-0 etter 81 min. Ble 2-2) ses på kampene som “snudde” sesongen for Staal. Det sammen med den svake innledningen på sesongen ble skjebnesvangert i kampen om opprykk. En valgte å skifte formasjon i vinter og en bør kunne se på om lite “kampøving” på dette var medvirkende til sesongstarten. Staal kan også fremstå som litt for snille. All ære for å prøve å spille seg ut fra vanskeligheter men en kunne nok med fordel spilt litt mer kynisk på slutten av kamper som står å vipper.Kommunikasjon og antall baklengs på defensive dødballer er nok også noe som står på listen over ting som kan bedres til neste sesong.
Til tross for at en heller ikke i år klarte rykke opp så har det jo vært en ny god sesong. Det er flere lag i avdelingen som satser hardt og trener mye og det er veldig imponerende at Staalguttene klarer holde trykket oppe sesong etter sesong. Det kommer hele tiden nye spillere som står frem, denne sesongen spesielt Georg Andre Danielsen og Morten Bjørlo mens Even Østensen i høst etter skadeavbrekket har storspilt. Vi gleder oss allerede til å følge utviklingen til disse og alle de andre neste sesong.
Avslutningsvis vil en bare få takke for det trofaste Staalpublikummet som alltid stiller på kamp. Helt unike i den lokale 3. div og garantert topp 10 i publikumssnitt på landsbasis. Velkommen til kamp og takk for i år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *