God jul alle Staal’ere

Nok et sportsår nærmer seg slutten og julaften er så nær at en nesten kjenner lukta av pinnekjøtt og ribbe, og annet godt 🙂
 
Staal handler først og fremst om våre utøvere. For 2016 teller vi 866 aktive utøvere og hele 1055 når vi teller aktive utøvere i gruppene. Det er hele 180 flere enn i 2015 ! Nesten hver dag gjennom hele året fra morgen til kveld er det yrende liv på idrettsanlegget, Hallen, Gymsalen og Klippen. Trening og bevegelse er viktig for helsen vår, men det sosiale er vel så viktig. Det å lære seg å forholde seg til andre og at samhandling gir bedre utvikling og resultat er gode og nyttige erfaringer å få med seg.
For at vi skal få til det er vi helt avhengige av våre engasjerte og dyktige trenere og støttespillere, det vil si alle de engasjerte frivillige som bruker mye av sin fritid for at våre utøvere skal oppleve idrettsglede og begeistring. For det er vår visjon det egentlig handler om. Resultater gir oss noe vi kan måle, men det gir oss ikke alle parametere for å måle idrettsglede og begeistring for våre utøvere og medlemmer. Godt miljø i trygge omgivelser der utøvere opplever mestring på sitt nivå og i lag med andre, skaper best motivasjon og gir grunnlag for videre utvikling. Å lære seg å håndtere tap er en viktig lærdom i idrett, som andre deler av livet. Å møte motgang og håndtere denne er essensiell for all utvikling.
 
Og selvfølgelig skal vi glede oss over gode resultater. Spesielt gjelder dette for våre seniorlag, som engasjerer bredt ut på Jørpeland. Det sies at vi har flest tilskuere i fotball på våre hjemmekamper. Og da er det på sin plass å gratulerer og ta av seg hatten for A-laget som gjennomfører en fantastisk sesong og ender tilslutt med å vinne en jevn og god pulje – der vi var tippet som nr 10 og enda verre. Det betyr at vi holder oss i 3.div neste sesong etter de nye endringene som trer i kraft i divisjonssystemet. For damene blir det også 3 divisjon neste år. 3 divisjon gjelder også for damehåndballen. Herrelaget er fremdeles i 2 divisjon men har hatt et tøff sesong så langt. Håndballen takker også for sitt publikum, som nok bare er slått av Nærbø i antall.
 
Det som er ekstra spennende med seniorlagene i år er at der er mange nye unge spillere som har tatt steget opp og er med og bidra på alle lagene. Det er utrolig gøy å se og det er god vekst i rekruteringen under. Jeg tilbringer en del tid i haller rundt om i distriktet og bærer med stolthet Staal’s treningsdrakt med våre verdier – Respekt, Engasjement, Handlekraft, – og der er mange som kommer bort og kommenterer at der skjer mye spennende i Staal for tiden. Jeg er helt enig og vi skal alle ta det til oss.
 
Så takk for i år alle utøvere og en spesiell takk til alle som er med og driver Staal og gjør det mulig å gi godt tilbud til våre barn og unge, det være seg forelde, sponsorer og andre engasjerte.
 
Ha en riktig god jul, stress ned og ta vare på hverandre 🙂
 
MvH
Ole Kristian Risa
Leder Staal Jørpeland