– Utrolig bra treningsleir

Staal-trener og IFO-leder Hallgeir Hinna er fornøyd med treningsoppholdet i Tyrkia. Bildet er tatt ifm åpningen av Staals idrettsfritidsordning.
Staal-trener Hallgeir Hinna er storfornøyd etter den ukelange treningsleiren med A-laget i Tyrkia.

– Jeg har vært på La Manga som Bryne-spiller, men dette var faktisk mye bedre, sier Hallgeir.

Senteret hvor spillerne bodde var flott. Kjøkken utrolig bra med god buffe. Alt var tilrettelagt slik at spillerne fikk mat før, under og etter øktene. Treningsbanene var av høy kvalitet. Arrangøren var til stede hele tiden og fulgte opp. Transporten mellom hotellet og banen gikk som smurt.

– Vi hadde ingenting å tenke på. Det var bare å stille opp. Når vi kom fram til treningsanlegget lå banene klar. Dette var helt enestående, forteller Hallgeir.

Av de 20 Staal-spillerne som dro til Tyrkia var bare 14 skadefrie. Ytterligere 2 fikk problemer med lyskestrekk og sår muskulatur. På grunn av skadeproblemene måtte treneren justere opplegget og fikk ikke trent på alt han hadde tenkt.

– Men det lysnet mot slutten av oppholdet. På lørdag var det bare Stian (Nag, ute pga brukket fot, red.anm) som ikke deltok.

– Hvordan er selvtilliten etter seiere mot Klepp i Vinterserien og mot Tangmoen i Tyrkia?

– Det gjør alltid godt å vinne. I Tyrkia fikk mange prøve seg i andre roller. Vi hadde en helt ny forsvarsfirer med Thomas Finnesand og Jon Petter Nordbø som midtstoppere. De gjorde sakene bra. Jarle Karlsen er første års junior som har tatt noen gode steg i vinter og fått prøve seg på A-laget. Han utvikler seg hele tiden. Første omgang av treningskampen var veldig positiv, mens 2. omgang var preget av at det var varmt, skadesituasjonen og at spillerne ble trøtte.

En måned før seriestart er Staal-treneren fornøyd med tingenes tilstand. Treningsleiren har gitt laget energi og guts. Det har blitt mye lått og løye. Samholdet er styrket.

– Selv om vi har vært på leir i Danmark tidligere, er dette noe helt annet. Dette er viktig for hele sesongen. Spillerne satte pris på oppholdet, det ga mersmak. De har lyst til å reise tilbake neste år hvis muligheten byr seg og er klar for å stille på dugnader for å få det til.

– Hva skjer framover mot seriestart?

– Denne uka er det treninger, og bortekamp mot Vaulen fredag 27. mars. Så er det bortekamp mot Åkra i NM 13. april. Jeg hadde håpet å få flytte kampen et par dager, slik at spillerne kunne få seg en påskeferie, men det ser ikke ut til å gå. Kanskje blir det en treningskamp mellom kampene mot Vaulen og Åkra. Og så er det sesongstart 17. april. Derfra til sommerferien blir det to intense måneder, avslutter Hallgeir Hinna.

Posted via email from staal’s posterous

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *