Før kampen: Åkra

Staal tar imot Åkra fredag kl. 18:30 til årets første hjemmekamp på Jørpeland Stadion. Gressbanen er fremdeles veldig ujevn men nå blir det gress for alle pengene for Staal på hjemmebane.

Staal har ikke spilt mot Åkra siden 2003 sesongen da det endte med 3-0 seier på Jørpeland mens Åkra vant det motsatte oppgjøret 1-0.  Bortelaget har innledet sesongen med 1 seier og 2 uavgjorte. Laget har blant annet spilt uavgjort borte mot sterke Haugesund 2. Åkra trenes av Bengt Førland som på tross av relativt ung alder har vært i rekke klubber på Haugalandet og var også en kort periode trener i EIK uten den store suksessen. Førland sine lag pleier være godt organiserte defensivt og hans filosofi har mange ganger blitt sammenlignet med Drillofotball. Åkra har en veldig god sentrallinje fra keeper Steensnæs, via midtstopper Rune Warholm, Egil Andre Vedøy på midten og storscorer Geir Tharaldsen på topp. Tharaldsen spilte for bunnlaget Avaldsnes ifjor og scoret 24 ganger og har 3 mål på 3 kamper foreløpig denne sesongen så han er absolutt en mann å se opp for for Staalforsvaret. Nevnes må også Tharaldsens partner i angrepet Morten Aarvik som har scoret 2 mål foreløpig. Årets «komet» i fotballen på Haugalandet er også å finne på Åkra. 15 årige Markus Skår topper 3 .div. børsen i nordfylket og har overbevist stort i sine tre første seriekamper på høyrebacken. Skår som sto konfirmant sist helg beskrives som en tøff duellspiller med bra fart.

Staal tok sin tredje seier for sesongen sist og tok sine første poeng på gress. Nå venter en ujevn Jørpeland Stadion, noe som ikke innbyr til finspill men mot Åkra er det som oftest ikke så veldig fin fotball en får se og skal Staal ta tre nye poeng må guttene brette og ermene og være klar til å gå i krigen. Øyvind Alsvik ser ut til å være klar igjen etter skade og går inn i troppen som ellers består av de samme som sist.

Møt opp og hei Staal frem til en ny seier og vis hvordan publikum kan være med å støtte laget i både motgang og medgang. Åkras trener Førland pleier å være ett fyrverkeri på sidelinjen med ett kroppspråk som en må til sydligere breddegrader å finne så det kan være greit å roe han ned litt 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.