Før kampen: Buøy

Torsdag legges turen til ærverdige Humpen på Buøy som nå ikke er like humpete i og med at det er blitt ett flott kunstgressanlegg på banen der undertegnede nærmest bodde sine første år.

Buøy fyllte ifjor 100 år og lå foran jubileums sesongen mer eller mindre nede med brukket rygg men klarte blant annet med to seire over Hundvåg i «Slaget om Øynå» å redde plassen. Trener i år som ifjor er Svein Storedale som tidligere har trent lag lenger nede i divisjonssystemet. Buøys store veteran og spilleren som ifjor vant lokalgallaens ærespris Asle Sletthaug har lagt opp og tatt over som sportslig leder i år. Likevel sier gode kilder på Buøy at gamle hester lukter sagmugg etter Buøys svake start på sesongen så ingen bør være overrasket om Sletthaug allerede er å finne på banen mot Staal. Best for Buøy i år har vært spilleren som bare går under navnet Idris. Asylsøkeren fra Ghana har spilt på Ghanas G15 landslag og har imponert i de korte glimtene som er vist på lokalsport.no Andre spillere på Buøy som en bør holde ett ekstra øye ved er spissene Kjetil Knutsen og Ørjan Kristensen. Knutsen er en god gammeldags tanksenter som nok må betegnes som litt temposvak etterhvert men likevel en goalgetter. Kristensen er en meget spennende spiss som har imponert hver gang jeg har sett han. Teknisk meget bra og en spiller som absolutt vet hvor målet står. Buøy tok sin første seier for sesongen borte mot Nord sist. På hjemmebane er det blitt tap mot rekruttlagene til Sandnes og Stavanger foreløpig denne sesongen.

Gjør Asle Sletthaug comeback mot Staal?

Ser en på innbyrdes oppgjør mellom klubbene de siste årene har Staal ett soleklart overtak på Buøy. Staal har ikke tapt mot Buøy på siste 7 innbyrdes og står med seier siste 4 kamper. For å forsterke troen på seier kan en legge til at Staal ikke har tapt på sine 13 siste bortekamper og at det er 450 minutter siden sist laget slapp inn mål men alt dette er kun uviktig statistikk når kampen blåses igang.

Staal tok som kjent sin 6 strake seier mot Brodd sist og leder tabellen 3 poeng foran Sola. Skal en oppnå målet om opprykk er dette en kamp som skal vinnes og på en god kunstgressbane bør det være gode sjanser for det også. Det er litt skadeproblemer for Staal og det er ventet forandringen både i bakre firer og på midtbanen men troppen er så god at det bør ikke være merkbart.

Vi håper at så mange strandbuer tar til Buøy i finværet og støtter Staal til nye 3 poeng. Kampstart på Humpen er kl. 19:00.