Før kampen: Viking 2

   

Da er vi snart kommet til første episode av opprykksthrilleren Staal- Viking 2. Det blir den største og viktigste kampen på Jørpeland på flere tiår. Ikke siden Alaget rykket opp på 3. nivå i 1985 har fotballfeberen vært på samme nivå og tilskuerrekorden på 1080 kan veldig fort ryke lørdag ettermiddag. Den gang holdt det med å vinne avdelingen for opprykk og det gjorde Staal med 1-1 hjemme mot Ulf i siste serieomgang. Vi som var tilstede på kampen husker som om det var igår at Tor Reidar Brekke steg til værs og headet inn Glenn Bjørlo sin corner ett kvarter før slutt, og ikke minst at publikum stormet banen ved kampslutt til en folkefest av heiarop, synging, tårer, fotografering, gratulasjoner, klemmer og klapp på skulderen.

Vi siterer fra Atle Oanes sin glimrende Staalbok «Staal i bein og armar».

«Gleden var ubeskrivelig. Der stod det tilskuerer som selv hadde gjort en innsats for Staal i sin ungdom og som ble født før laget ble stiftet og lo og gråt om hverandre, og fjeset til Børge Oanes da han tok champagnedusj i garderoben etterpå…. Jo det var gøy og etterpå var det fest».

Vel champagnen og festen må holdes på kjøling til etter returkampen neste fredag men lørdagens kamp blir likevel en folkefest på Jørpeland. Det vil bety veldig mye å kunne få spille på 3. nivå i Norge igjen. Spillermaterialet er godt nok, interessen og støtten på Strandalandet er stor, anlegget og treningsforhold er det tippeligalag som misunner oss så tiden er inne til at vi igjen skal kunne få oppleve 2. div. fotball på Jørpeland. Kanskje vi også kan få oppleve en overengasjert Bjørn Ove Hersdal igjen på indre bane, selv om det vel er mer sannsynlig at det er undertegnede som er i fare for å kunne kopiere han 🙂

Hallgeir kan melde om skadefritt mannskap. Alle er klar for 110% innsats i årets to siste kamper før en kan ta en velfortjent pause uansett resultat. Bookmakerene har Staal som favoritt, Vikingtrener Gary Goodchild sier at Staal er favoritt så nå er det bare opp til spillerene å vise at de fortjener favorittstempelet å slå Viking 2 over 2 kamper. Staal har mye mer å gjør enn Viking 2 i 2. div. ettersom de økonomiske realitetene er i ferd med å innhente tippeligalagene. De fleste klubber går med minus og må kutte ned på spillertroppene. For juniorene i Viking blir den nye 3. div en passende arena for dem fremfor å kjempe i bunn av 2. div.

Vikingtroppen blir nok ikke klar før etter dagens Vikingtrening men et sannsynlig laguttak er:

Roy Dyrdal (Aslak Falch om Viking får innvilget 2 dispensasjoner og får Falch spilleberettighet…)

Markus Barkved

Toni Kallio

Sindre Gåseland

Mikal Hebnes Olsen

Christian Landu Landu

Yann-Erik de Lanlay

Per Erik Forgaard

Erik Jacobsen

Tommy Høiland

Alexander Ødegård

Et Vikinglag som er meget bra offensivt men som helt klart kan slite defensivt. Høiland er en klassespiss på dette nivået og kan om han har dagen bli en vanskelig mann å håndtere for Staal sitt forsvar men holder en konsentrasjonen i 90. min også på dødball (noe som ikke var godt nok mot Skjold i siste seriekamp) så  bør ett bra resultat absolutt være innen rekkevidde.

I skrivende stund er det 413 «påmeldte» til kampen på facebookeventen. Legger en til de som ikke er på facebook og hvis disse 400 tar med seg en venn eller to, foreldre og barn så bør det ikke være noe å si på støtten fra tribunen 🙂

Kampstart er kl. 1400

 Lykke te guttar og HEIA STAAL!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *