Før kampen: Stavanger IF

Ikke før er kampen mot Brann 2 ferdig før Staal må i aksjon igjen. Denne gang er det andre kvalifiserende runde i cupen og Stavanger IF som venter på Jørpeland.  Gulroten som venter er 1. runde i NM og om en er heldig får en sjansen til å møte ett tippeliga eller 1. div. lag på hjemmebane. Staal har slitt veldig med å komme seg forbi de kvalifiserende rundene og har ikke spilt i 1. runde siden 2001 da det ble 0-6 tap mot Viking.  Hva hadde vel vært bedre enn en revansj 10 år senere?

Men kampen mot Stavanger skal spilles først og det er ett ungt lag med selvtillit som kommer til Jørpeland. SIF slo Sola 0-2 på bortebane i seriepremieren og før det Vedavåg 5-0 i første kvalikkrunde. Trener Oddbjørn Fiskå med masse slekt nord i kommunen vår er etter undertegnede sin mening den beste unge treneren i sørfylket. Fiskå er fotballutdannet ved høyskolen i Agder og har trent mange unge talenter i Agderfotballen. Noen av de som trekker frem Fiskå sin betydning i sin egen utvikling som spillere er Starts Christer Kleiven og Espen Børulfsen. Etter å ha flyttet tilbake til Stavanger ble Fiskå ansatt som juniortrener og senere assistenttrener i SIF. Under fjorårets turbulente sesong i SIF med pengeproblemer og med trener Sørli store deler av sesongen i fengsel ble Fiskå mer eller mindre kastet ut i det som hovedtrener. Nedrykket ble tidlig klart og overraskende så så det ut som om Fiskå skulle starte 2011 sesongen som trener i 5. div. i barndomsklubben Jarl. SIF klarte likevel å overtale han å ta treneransvaret i ett lag som sto nærmest ribbet tilbake men Fiskå klarte å overtale flere av de unge talentene å bli i klubben. Ett ungt talent er ikke keeper Karl Fredrik Røsland som foruten å være en av verdens beste beachsoccerkeepere har stått i mål for Bryne, Sandefjord, Alta og Vidar blant annet. Håkon Engelund, Christoffer Karlsen og Atem Kwer er alle spillere som har blitt med SIF ned fra Adeccoligaen og som utgjør ett veldig bra forsvarsledd. Trener Fiskå har sagt at kampen mot Vardeneset på Siffen på fredag er viktigere enn cupkampen og at han kommer til å gjøre forandringer i forhold til det laget som startet sist seriekamp mot Sola. En tøff kamp mot ett godt lag blir det uansett.

Staal spilte en kjempekamp mot Brann2 mandag og det er skrevet mange fine og fortjente ord i media etter seieren. Staalveteraner sier at de har aldri sett ett bedre Staallag og spesielt det spillet som ble prestert i 1.omg. mot Brann holdt veldig høyt nivå. Nå er det viktig å nullstille å være mentalt klar for en ny tøff kamp. Også Staal kommer til å «spare» noen spillere ettersom det er ny seriekamp mot Øystese på lørdag. I det som blir en lang og tøff sesong er det viktig at innbytterene benytter sjansen noe så absolutt de tre førsteårsjuniorene Kristoffer Ramsland, Pål Fjelde og Espen Helland har gjort de to siste kampene. Det var rett å slett en fornøyelse å se Ramsland slå tunnel og nærmest latterliggjøre spillere fra A-troppen til Brann.

350 tilskuere på en mandag er veldig imponerende og vi håper samtlige kommer tilbake onsdag. Kampstart er 18:00 og kamper er også å finne på Norsk Tipping sitt langoddsprogram.

Sannsynlig Staallag:

Thomas Mæle

Vidar Harestad

John Petter Nordbø

Stian Nag

Sigve K. Christensen

Øyvind Alsvik

Martin Knutsen

Kristoffer Ramsland

Per K. Bjørlo

Eirik Jøssang

Arne Dalehaug

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *