Før kampen: Viking FK

Da er den store dagen kommet og vi kan invitere til ny cupfest på Jørpeland. Vi kan ønske Viking velkommen for tredje gang i historien til obligatorisk kamp og for andre gang i NM sammenheng. I 1998 endte kampen 3-5 etter ektraomganger (Staal med 4 straffer pga divisjonsforskjell) mens det i 2001 endte 0-6 til Viking etter scoringer av Bjarte Lunde Årsheim 2, Erik Nevland 2, Ben Wright og Tom Sanne. For ti år siden ledet Viking med fem mål til pause, jeg blir særdeles overrasket om det skjer imorgen.

Viking er inne i en periode med mange kamper og stor belastning på spillerene. I dagens aviser kan en lese om at Åge Hareide mener mye av grunnen til at ungguttene Valon Berisha og Yann Erik De Lanley ikke blomstret som i treningskampene er det harde kampprogrammet deres. Begge to var viktige brikker for det norske U19 landslaget som spilte EM kvalikk nylig. På tross av dette virket det ut fra dagens formasjonstrening at begge spillerene starter mot Staal imorgen. At Hareide sier spillerene er trøtte men likevel ikke velger å spare dem mot Staal viser nok litt av respekten tippeligalaget har for Staalguttene. Få om noen andre lag kjenner bedre til hjemmelaget enn Viking etter tre kamper på kort tid mot dem. Assistenttrener Svein Fjeldberg sier på Vikings hjemmeside at de er klar for at hjemmelaget kommer til å gå tøft ut. Han sier videre at Viking må være obs på Staal sine dødballer samt hjemmelaget sine giftige overganger.

Om Vikinglaget er det vel ikke så mye mer å si. De fleste Staalpatrioter kjenner nok til bortelaget veldig godt og har sikkert alle en ide om hvorfor Åge Hareide sine gutter sliter sånn i serien etter en flott oppkjøring. Faktum er uansett at så lenge alle slår alle i tippeligaen så skal det veldig lite til for at Viking på ny er å kjempe på øvre halvdel. Arne Scheie sa i NRK sin cupchat idag at han trodde Viking rykker ned denne sesongen men Stavangerlaget har nok ressurser til å kjøpe seg ut av krisen om det skulle se helsvart ut i sommer.

Staalguttene vant komfortablelt 3-0 mot Djerv 1919 på fredag og kommer proppfulle av selvtillit til Vikingkampen. Kampen mot Djerv var nok ikke den beste de har spilt denne sesongen men laget har fortsatt til gode å slippe inn mål i seriespill denne sesongen. Hjemme på Jørpeland Stadion er laget uhyre vanskelige å slå noe nok også Viking vil få merke imorgen. Jeg tror alle drømmer om at hjemmelaget kan prestere en førsteomgang som mot Bryne da laget spilte ut Adeccoligalederlaget men det skal mye til. Hjemmelaget er skadefritt og stiller «toppet» og samtlige er veldig innstilte på å bidra til at cupfesten skal bli en positiv opplevelse for alle som tar turen til Jørpeland Stadion imorgen.

Thomas Mæhle
Vidar Harestad – Sindre Fjelde (K) – Stian Nag – Sigve Kleppa Christensen
Øyvind Alsvik – Erlend Danielsen – Martin Knudsen – Per K. Bjørlo
Eirik Jøssang – Arne Dalehaug

På Facebookeventen er det i skrivende stund over 750 stykker som har meldt sin ankomst så vi kan kanskje forvente et sted mellom 1700-2000 tilskuere imorgen. Værgudene ser ut til å stille på Staal sin side så det er ingen unnskyldninger for å ikke legge turen til stadion.

Kampstart er kl. 1800 men «portene» åpnes kl. 17:00 og det vil bli musikk og underholdning i timen før kampstart så sørg for å være tidlig ute. Norsk Folkehjelp styrer parkering og det skjer ved Strandahallen, Ungdomsskolen, Fjelltun Skole og eventuellt Klippen. Vi oppfordrer publikum til å gå eller sykle til kampen. Ryktene vil også ha det til at Morten Fiskå vil fremføre Staalsangen live i beste Froddistil og det er også snakk om en egen «Staaldans»….

Billettprisen er 100 kr. for voksne og 50 kr. for barn (200 Familie). Det er gratis for alle barn under 16 år som stiller i Staalfarger/ effekter. Medlemmer i scoringsklubben og sponsorlauget går selvfølgelig gratis inn.

Vi vil herved få ønske spillere, dommere, NRK, TV2, øvrige media, hjemmefans, bortefans , fylkesordfører og alle andre hjertelig velkommen til Jørpeland Stadion.

Husk på Staal sitt motto:

Me ska skapa idrettsglede og begeistring.
………………..
❖ Handlekraft
❖ Engasjement
❖ Respekt
………………..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *