Storseier i lokaloppgjør

Jarle Karlsen fikk noen dueller på midtbanen også mot MIL.

Midtbygden IL – Staal Jørpeland 2 0-5. MIL ble et hakk for små for b-laget.

Scoringene kom ved Lars Edvard Danielsen, John Petter Nordbø, Jarle Karlsen, Trond Rossemyr og Frank Eilertsen.

Det var et  oppgjør der ingen av lagene hadde noen hemmeligheter for hverandre. Det er opptil flere brødrepar i begge troppene, mange eks-Staalere i MIL, og ikke minst en keepertrener for jørpelandslaget i buret til laget fra «den andra sidå av hola eigå». Det er også en historie med lokaloppgjør mellom disse lagene. Rivaleriet var uansett ikke voldsomt stort i dagens kamp. Til det ble resultatet for ensidig.

Bortelaget fikk en drømmestart da Lars Edvard Danielsen nikket inn 1-0 bak MIL-keeper (og Staals keepertrener) Oddbjørn Mihle Strand. Vertene trykket Staal-rekruttene med lange baller opp på sine store, sterke spillere, men maktet ikke å skape de helt store farlighetene. Det var et særdeles effektivt Staal-lag alle de frammøtte fikk se på Tau stadion før pause. I løpet av de første førtifem hadde Mihle Strand plukket ut ikke mindre enn fire baller fra nettet. Pauseresultatet er muligens litt skjevt utifra hvordan kampen var, men det er lov å være effektiv i fotball.

Der vi fikk se et bortelag med til tider fint pasningsspill og gode kombinasjoner i første omgang, sank kvaliteten etter hvilen. Den særdeles dårlige banen må nok ta litt av skylda for at det ikke ble mer finspill etter pause. Et høydepunkt var uansett Jarle Karlsens scoring. Midtbanesliteren slo en corner som han fikk i retur, dro av forsvarsspilleren og plasserte ballen i mål.

Mot slutten av kampen la vikartrener Hallgeir Hinna om til 4-3-3. Med litt tunge bein på den sørpete banen og litt dårlig konsentrasjon fikk MIL en del gode kontringsmuligheter uten at noen av disse førte til de helt store sjansene.

Staals lag:
Ole Vegard Tveita
Sander Nag – John Petter Nordbø (k) – Stig Lyse – Espen Helland
Kristoffer Ramsland – Daniel Hawkins – Jarle Karlsen – Trond Rossemyr
Lars Edvard Danielsen – Frank Eilertsen
Innbyttere: Ørjan Høllesli, Knut Ivar Tjeltveit, Helge Bjørheim, Steffen Helgeland, Sondre Strømnæss, Asgeir Austigard.

Etter kveldens seier ligger Staal 2 på fjerdeplass i 4. divisjon avdeling 2. Det er tre poeng opp til serieleder Madla med en kamp mindre spilt. Neste kamp for Staal-rekruttene er hjemme mot Vaulen neste mandag klokka 19.00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *