Før kampen: Stord Fotball

Lørdag er Stord motstander på Jørpeland Stadion. Laget fra Sunnhordland rykket ned fra 2. div. sist sesong og før sesongen ble det sagt at en ønsket en snarlig retur. Stord trenes av tidligere Sogndal og Brynespiller Ole Hjelmhaug på andre året. Hjelmhaug kom fra jobben som assistenttrener i Sogndal og er trener i Stord på heltid.

Stord har skuffet veldig innledningsvis i sesongen og spesielt på bortebane har laget slitt. Laget ligger nede på en 10. plass på tabellen etter 3-1 tapet mot Skjold sist der en etter en god førsteomgang fikk både to straffer og en utvisning mot seg etter pausen. Svake andreomganger er noe som har preget lagets sesonginnledning og diskusjonen går varm i lokalavisen Sunnhordland om hva som er gale med fotballen i området.

Stord sin store spillerprofil er helt klart Alfred Berge som har vært en målgarantist for flere klubber. Angriperen fra Ølen har vært innom flere klubber i sin karriere (Åsane, FK Haugesund, Kristiansund, Flora Tallin og Stord x2). Berge er en rask og god allround angriper som har scoret tre mål foreløpig denne sesongen. Tore Kannelønning som har 14 aldersbestemte landskamper for Norge ble sett på som ett kjempetalent og ble hentet til Brann i 2006 sesongen. Kannelønning fikk dessverre ikke noe gjennombrudd i Brann og retunerte til Stord før 2009 sesongen.

Staal gikk på sitt første tap på bortebane på over 2 år mot Fyllingen sist. 4-0 var nok i største laget men hjemmelaget vant en fullt fortjent seier og overtok tabeltoppen på målforskjellen.Staal manglet riktignok to viktige menn i Erlend Danielsen og Per Krister Bjørlo sist men det er viktig å ta med at Fyllingen også hadde viktige forfall. Staal ramlet ned til 3. plass etter Brann 2 sin seier men får lørdag sjansen til å komme tilbake på vinnersporet. Staal med 23 strake seriekamper på Jørpeland Stadion uten tap må absolutt ikke se på tabellen og undervurdere lørdagens motstander slik de ulike bookmakerene har gjort. At Staal skal stå til kun 1,25 ganger pengene igjen favoritt mot ett lag som spilte 2. div. ifjor er selvfølgelig helt feil på tross av den enorme hjemmestatistikken. Stord har slitt veldig innledningsvis men det kommer til å løsne for Ole Hjelmhaug sine gutter men la det bli i neste kamp…

Erlend Danielsen ser ikke ut til å bli skadefri til lørdagens oppgjør heller men Staal 2 sin oppvisning mot Mil i 5-0 seieren på tirsdag viser at erstatterene er i god form. Kristoffer Ramsland, Pål Fjelde, Jarle Karlsen, Daniel Hawkins og Frank Eilertsen for å nevne noen er alle veldig spillesugne.

Antatt Staallag:

Thomas Mæle

Vidar Harestad

Stian Nag

Sindre Fjelde

Sigve K. Christensen

Øyvind Alsvik

Kristoffer Ramsland

Martin Knudsen

Per K. Bjørlo

Arne Dalehaug

Eirik Jøssang

Kampstart på Jørpeland Stadion lørdag er kl. 1400 og vi håper flest mulig legger turen innom å støtter hjemmelaget til 3 nye poeng!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *