Før kampen: Sandnes Ulf

Det er igjen duket for cupfest på Jørpeland når Asle Andersen og hans tippeligalag legger turen til Jørpeland tirsdag. Ifjor var det Bryne og Viking som kom på besøk, i år er det Sandnes Ulf som skal prøve å slå Staal ut på veien til Ullevål. Etter Staal sin gode start på sesongen med tre strake seire i serien og 15-1 i målscore er optimismen stor før tirsdagens kamp. Bookmakerene har også historisk høy odds på ett tippeligalag i 1 runde av cupen så mange øyner at noe kan skje på Jørpeland. Likevel er det ett stort MEN og det er at ingen tippeligalag har røket ut i 1 runde av cupen siden 1993 da Lyn røk ut mot Jevnaker. Så selv om optimismen på Jørpeland er stor har ingen lov å være «skuffet» om Staal ikke vinner.

Sandnes Ulf spiller som de aller fleste kjenner til i tippeligaen og tok lørdag sin første borteseier for sesongen med 4-3 seier i Fredrikstad. Før det ble Stabæk slått på Sandnes Stadion så det er ett lag i «form» Staal møter. I form virker også den Staals gamle «kompis» Tommy Høiland som i sin første start for Sandnes scoret 2 mål og var innblandet i de to andre. Asle Andersen har skapt ett veldig godt lag på Sandnes basert på defensiv trygghet, tempo, høy aggresivitet,  knallhard jobbing og gode dødballer. Islendingen Steinthor Thorsteinsson sine lange saltoinnkast er ett veldig farlig våpen og Staalkeeper Mæle og forsvaret må hele tiden være på hugget. Om Jørpeland Stadion sin løpebane, lengdegrop og treverk innbyr til saltokast er kanskje mer tvilende 🙂

Sandnes har veldig mange målfarlige spillere og innbytterene har tatt sjansen å vist seg frem på rekruttlaget som spiller i nordpuljen i 3. div. Like før seriestart ble Sola slått 14-0 før Stord, Kopervik og Arna Bjørnar er slått på rekke og rad og Sandnes 2 topper avdelingen som eneste lag med full pott. Bare det illustrerer litt hvor god Sandnes sin tropp er…

Asle Andersen har varslet at endel av de spillerene som ikke har fått så mye spilletid i serien til nå skal få sjansen mot Staal noe som betyr at Aslak Falch får sjansen imål istedet for veteranen Bo Andersen. Edier Freid og Andreas Westlye er begge skadet og uaktuelle. På benken sist satt spillere som Gilles Ondo, Fredrik Torsteinsbø, Steffen Haugland, Mobi Okoli og Harald Vindenes.

Staal topper sin 3 div. avdeling og har kommet veldig godt igang med årets sesong. I cupen er Voll slått komfortabelt mens det måtte ekstraomganger og straffer til for å slå ut Brodd. Flere unggutter har kommet inn og har spilt på seg selvtillit noe som gir trenerene en ekstra trygghet. Nøkkelspillere som Erlend Danielsen og Per Krister Bjørlo er ute i lengre tid med skader men når spillere som Morten Bjørlo, Even Østensen og Mathias Bringaker storspiller når de får sjansen så blir savnet mindre. Bortsett fra de to overnevnte så stiller Staal toppet mannskap og gleder seg stort til kampen.

Dette blir en fest og årets store happening på Jørpeland Stadion. Det er meldt sol og fint vær så det finnes ingen grunn til ikke å legge tirsdagskvelden til fotballanlegget. Kampstart er kl. 1800. Inngang koster 100 kr men alle barn under 16 år kommer gratis inn i sin egen klubbdrakt (gjelder alle klubbene i Ryfylke).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *