Primus motor for Staal-il.no

Tor Inge Jøssang er webredaktør for Staal-il.no og ansvarlig for suksessen som nettsida har hatt siden åpningen i februar. Han har også tanker om hvordan talentutviklingen i klubben bør være.

Du har nå arbeidet som utvikler av Staal Jørpelands nettsted Staal-il.no ei stund. Når og hvordan startet det egentlig?

Sist vinter nevnte jeg for fotballformannen at Staal kunne få til live-dekning av kamper ved hjelp av Cover-It-Live. Jeg ble da forespurt om å bli med i fotballstyret som sekretær og webredaktør.

80 000 er fasit på antall treff på siden, i tillegg til nominasjon til årets nettside på Lokalfotballgallaen. Er du fornøyd med utviklingen?

Dette forteller mye om Staals posisjon på Jørpeland og den store interessen det er rundt klubben. Funksjonen til fotballwebben er å sørge for at alle som vil kan få informasjon om det som skjer i klubben og skape blest rundt A-laget og damelaget.

Hva er det som gjør Staal-il.no til en bra nettside?

Innholdet og hyppige oppdateringer. Siden februar har de mange bidragsyterne lagt ut 852 nyheter, altså rundt 3 per dag.

Hva bør vi gjøre for å bli bedre?

Layouten er for dårlig, Staal-webben burde blitt kjørt på egen CMS-plattform. Vi skulle hatt live-dekning av flere kamper. Vi burde hatt dedikerte skribenter som fulgte A-laget og Dame-laget. Det hadde vært kjekt med enqueter fra tribunen (5 på tribunen). En gang i uka kunne vi intervjuet en av traverne på Staal-kampene. Osv.
På denne måten ville Atle Oanes, når han skal skrive neste jubileumsbok om 100 år, få et fantastisk kildetilfang.

I løpet av 2009 har det kommet et utall oppdateringer, bildeserier, cover-it-live, intervjuer og små videosnutter. Hvordan blir det tid til alt dette i en travel hverdag med journalistarbeid og familie?

Det er ikke tid, så jeg gir meg til årsmøtet.

Hvordan synes du talentutviklingen er i Staal Jørpeland fra de minste og oppover? Trener de yngste nok til å bli gode fotballspillere?

Det trenes nok altfor lite, men vi er på rett vei. Med IFO, satelittsamarbeid med Viking, kunstgress og fotballhall, og ivrige trenere som kurser seg. Forhåpentligvis får vi på plass trenerkoordinator, keepertrener, spillerutviklere og andre organisatoriske ting som også kan bidra til å heve klubben.

Hvordan skal vi kombinere et godt breddetilbud med å utvikle gode spillere til A-laget? (Topping av lag, treningskultur osv?)

Jeg har stor sans for Eivind Danielsen sine tanker rundt hospitering, differensiering, spissing. Vi bør spisse lagene fra 13 år, men samtidig sørge for at det er et tilbud for alle, feks 7-er lag i egen årsklasse, evt. 11- eller 7-lag i to årsklasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *