Før kampen: Nord

Staal legger turen over fjorden til Karmøy på fredag og møter Nord på Norheim kl. 1830.  Nord har slitt innledningsvis i sesongen og ligger på 10 plass. Laget tok en viktig seier over Stavanger 2 på tirsdag da de snudde 0-1 til 2-1 i sluttminuttene. Begge målene kom etter gode cornere som virker å være en styrke til Nord.

Nord trenes av Stig Krohn Haaland som har spilt i stort sett det som er av klubber i nordfylket men har også hatt ett lengre opphold i Danmark hos Aarhus Fremad før turen gikk til Ham Kam, Brann, Sandefjord og FKH. I 2006 sesongen var han også ett opphold hos den islandske klubben Breidablik så «Dansken» som 35åringen kalles har nok av erfaring.

Stig Krohn Haaland i aksjon for Breidablik på Island
Stig Krohn Haaland i aksjon for Breidablik på Island

Nordspillere det er viktig Staal har ett ekstra øye til en den tekniske midtbanespilleren Son Huynh som flere av Staalspillerene stiftet bekjentskap med når de møtte Nord i Danmark på juniornivå. Allan Ochoa slår veldig gode frispark og cornere mens spissen Kalle Haman er en mann Staalforsvaret må være obs på.

Nord kom ifjor på 8 plass i nordpuljen noe som var to plasser opp fra 2008 sesongen. Laget har ikke spilt mot Staal siden 2003 sesongen da Nord slo Staal 2-0 på hjemmebane, mens det ble 3-3 på Jørpeland. Nord har kun vunnet en av sine 6 siste hjemmekamper og er ett lag Staal absolutt skal slå. Staal fikk en liten «vekker» sist bortekamp mot Buøy men var tilbake på rett spor mot FKH2 på mandag. Brodd og Sola fortsetter å vinne så Staal må være 100% skjerpet for å unngå unødvendige poengtap.

Staal stiller med samme tropp som sist bortsett fra Vidar Harestad som måtte på øvelse i Heimavernet. Regner med at det er noen som enten er fra Tau eller Karmøy som har avslått søknaden . (Snorre Walde, fenrik og sportslig leder MIL? 🙂 Likevel er Staaltroppen så god at Vidar skal fint erstattes.

Kampen imorgen kan følges her på Staalsiden eller i Tv Haugalands fotballsending som starter 18:30. Her er fokuset på lagene i nordpuljen men sist mot Vedavåg fikk vi se Staal score live så målene fra kampen blir nok å se imorgen også. For de som ikke har tv haugaland på tv så kan sendingen også ses på http://www.tvhaugaland.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *