Fjerde strake for b-laget

Staal har heng på en akseptabel sluttplassering med tre kamper igjen av sesongen.

Vigrestad ble slått 2-0 på bortebane i lørdagens b-kamp. Staals mål ble scoret av Trond Rossemyr og Jørgen Helland.Det ble et dramatisk oppgjør på Vigrestad, der Staal måtte spille store deler av kampen med en mann mindre. Staal-rekruttene startet kampen horribelt, og selv om Asgeir Austigard kunne gitt bortelaget ledelsen etter få minutter, var den første halvtimen et stort steg tilbake ifra de to forrige kampene.

Staal-rekruttene slet med å få tempo og presisjon i pasningsspillet. Det var for stor strekk i laget til at laget framsto som en samlet enhet. Men Vigrestad hadde bare scoret 13 mål på 16 kamper før dagens kamp, og maktet heller ikke å skape noe særlig mot Staal 2.

Det siste kvarteret av første omgang hevet Staal prestasjonene og var farlig frampå ved flere anledninger. En frekk cornervariant fra Pål Fjelde til Trond Rossemyr gav Staal 1-0 på langskudd. Da Trond ble lagt ned inni 16-meteren for andre gang på få minutter, og ikke fikk straffe, sendte han avgårde en ettersleng. Dommeren var sikker i sin sak, og gav Trond det røde kortet få minutter før pause.

Selv om Staal altså måtte spille andre omgang med 10 mann, var det likevel bortelaget som var klart best i andre omgang. Vigrestad klarte ikke å sette Thomas Mæle i Staal-buret på noen vanskeligheter. Jærbuene slet til tider med å komme oppi temposterke Staal-spillere, og dommeren begynte etterhvert å ta fram høstfargene fra kortstokken. Ti minutter før slutt fikk en avVigrestad-midtstopperne sitt andre gule for kvelden, og dermed var begge lag redusert med en spiller.

Jørgen Helland stanget inn Staals andre for kvelden, og fjernet all tvil om hvem som skulle få med seg de tre poengene hjem.

Det mest positive med dagens kamp var den defensive tryggheten Staal klarte å ha med en mann mindre. Det er likevel mye å gå på når det gjelder valg med ballen, presisjon og tempo i pasningsspillet. På fredag får vi se om Staal-rekruttene makter å vinne sin femte kamp på rad, da Bakke gjester kunstgresset på Jørpeland. Dagens beste for Staal: Ørjan Høllesli.

Staals lag:

Thomas Mæle

Asbjørn Jørgensen – John Petter Nordbø (k) – Jesper Holta – Ørjan Høllesli

Sander Nag – Pål Fjelde – Jørgen Helland – Trond Rossemyr

Lars Edvard Danielsen – Asgeir Austigard

Innbyttere: Stig Lyse, Tor Olav Aakre, Steffen Helgeland, Vegard Oftedal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *