Før kampen: Sandved

Da var vi kommet til årets siste hjemmekamp for Staal i årets serie og det er faktisk første hjemmekamp for Staal på over en mnd. (9 september).  Motstander er Sandved som har vært klar for 4. div spill lenge nå. Sandved har slitt veldig på bortebane i år og står kun med 6 poeng på 10 kamper borte.  Ser en samtidig på Staal sin hjemmestatistikk med 10 strake seire er det lite som tyder på noe annet enn 3 nye poeng til hjemmelaget. Likevel skal det nevnes at Sandved slo Staal 2-3 på Jørpeland ifjor og er med det det siste laget som har tatt 3 poeng mot Staal på Jørpeland på gress. Morgendagens kamp går på kunstgress og hjemmelaget har slitt med å få spillet til å sitte på kunsgress på Jørpeland og har faktisk negativ statistikk her så det er ikke tilfeldig at en ønsker å spille opprykkskampene mot Viking på naturgress.

For Staal er mer eller mindre alle klar for kamp men Per Krister Bjørlo fikk seg en smell i rekrutteringskampen på fredag og prognosene er fremdeles usikre på når han er klar igjen. Uansett start11 blir Staal en kjempefavoritt til å vinne kampen og mer eller mindre kun undervurdering kan ødelegge Staal sin flotte hjemmestatistikk. 

 Staal er det laget i de  4 øverste divisjonene i Norge som har den beste statistikken og beste målforskjellen på hjemmebane med 58-3. Noen få lag har scoret flere mål men de har enten avgitt poeng eller sluppet inn mange flere mål så det er også litt prestisje som står på spill imorgen for selv om andre lokale lag kaller hjemmebanene sine for FORT etter få kamper spilt så er det ingenting i forhold til Jørpelands stolthet 😉 Ivar Morten Nordmarks Mjølner står med 55-3 i målscore på hjemmebane og 113-11 totalt så det blir viktig å holde nullen i de to siste kampene for å kunne titulere seg ikke bare som Norges beste hjemmelag men også som det laget med færrest innslupne mål i år så det bør være to delmål som Staallaget absolutt bør ha foran de to siste kampene.

Kampstart på Jørpeland Kunstgress er 18:30.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *