Før kampen: Askøy

Staal tar lørdag kl. 15:00 imot Askøy til første innbyrdes møte. Askøy er en øy like utenfor Bergen med 24000 innbyggere. Siden 1992 har øyen hatt fastlandsforbindelse over Askøybroden. Askøy Fotballklubb ble stiftet i 1999 og er en sammenslåing av Florvåg og Kleppestø. Klubben har 1200 medlemmer og er med det en av de største breddeklubbene i Hordaland. Etter sammenslåingen har laget stort sett spilt i 3. div. men laget spilte to sesonger i 2. div. i 2006 og 2007. Ifjor endte laget på 6. plass og beholdt dermed plassen akkuratt. Askøy ligger etter 10 kamper foreløpig på 13. plass med 6. poeng. Samtlige poeng er tatt på hjemmebane men de fire siste seriekampene er alle tapt med kun ett mål.

Askøy trenes av Jens Ivar Sigvaldsen. Sigvaldsen har tidligere vært trener i blant annet Follese og Vestsiden-Askøy. Lagets mest «profilerte» spillere er toppscorer Trond Erik Asbjørnsen og kaptein Richard van Schijndel. Asbjørnsen har scoret 5 mål til nå denne sesongen og er en notorisk målscorer. Asbjørnsen scoret 37 mål for Askøy i 2009 sesongen før han prøvte seg i Løv Ham ifjor. Det ble med kun ett mål for Asbjørnsen i Adeccoligaen men årets sesong har vist at scoringsteften er tilbake. Richard van Schijndel som er lagets kaptein har spilt i Norge i en årrekke nå. Den tidligere Feyenoordspilleren har i Norge spilt for Lørenskog, Hønefoss og Løv Ham.

Staal fikk seg en smell mot Åkra sist og tapte 3-2 i en kamp der lite fungerte. Etter at Staal tok ledelsen 1-0 så det ut som en skulle kontrollere kampen men en veldig kontroversiell avgjørelse i å la Åkra ta straffen sin to ganger snudde kampen. Åkra ville mer enn Staalguttene og revansjerte fjorårets to stortap. Brann 2 slo Fyllingen imponerende 5-2 i toppkampen på tirsdag og ungguttene til Brann har kommandoen i gruppen. Staal har ikke råd til særlig flere «feilsteg» om en vil være med i kampen om opprykket og må slå tilbake mot Askøy  lørdag. En har nå to hjemmekamper (Askøy og Haugesund 2) og to vanskelige bortekamper (Kopervik og Brann 2) før fotballferien.

Sannsynlig Staallag:

Thomas Mæle

Sigve K. Christensen

Stian Nag

Sindre Fjelde

Daniel Hawkins

Øyvind Alsvik

Jarle Karlsen

Erlend Danielsen

Per K. Bjørlo

Arne Dalehaug

Eirik Jøssang

Staal er så store favoritter mot Askøy at kampen er utelatt fra Norsk Tipping sitt oddsprogram men kampen skal spilles og Askøy trenger veldig poeng. Kampstart på Jørpeland Stadion er kl. 1500 og kampen vil også bli oppdatert live for de som ikke har anledning til å komme å støtte Staalguttene.

Øvrige kamper denne runden:

Kopervik- Sotra

Øystese- Stord

Fyllingen- Valestrand Hjellvik

Os- Brann 2

Åkra- Haugesund 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *