Før kampen: Brann 2

Da er vi kommet til siste kamp før ferien og Staal tar for første gang i historien turen til Brann Stadion og møter tippeligalagets rekrutter. Brann har etter at Staal slo de 2-0 på  Jørpeland vunnet 12 strake seire og ligger med det på topp av tabellen med 36 poeng. Staal ligger fem poeng bak og har nok ikke råd til å tape om en skal fortsatt ha opprykksambisjoner.

Brann 2 ledes avRobert Hauge og målet er naturlig nok å utvikle tippeligaspillere. Denne sesongen har fire juniorer spilt i tippeligaen og nylig fikk også Kristoffer Larsen proffkontrakt med Brann sitt A-lag. Larsen har vært en nøkkelspiller på Brann 2 i vårsesongen og sier til Brann.no at han gleder seg til lørdagens toppkamp.(Larsen var forøvrig innbytter mot Staal i vår). Det går en debatt i Bergen om en skal fortsette å importere spillere eller om en skal bli flinkere til å la de unge talentene få sjansen oftere.  Brann har 11-12 spillere på yngre landslag og Bergen har en tredjedel av spillerene på Norges G17 landslag. Mange i Bergen mener at en tenker altfor kortsiktig når en henter en litauisk spiss på kortidskontrakt fremfor å gi talentene sjansen.

Brann sine tippeligaspillere har denne uken ferie og det vil derfor være ett ungt Brann 2 som spiller  mot Staal på lørdag. Likevel har Brann stort sett hatt den samme unge stammen hele sesongen og enkelte hevder at laget faktisk er bedre uten de store navnene. Kristoffer Barmen og Kjetil Kalve er sammen med tidligere nevnte Larsen de som nok har prestert best i vår. Barmen har scoret 9 mål mens Kalve står med 8 scoringer og blir begge spillere Staalforsvaret må passe ekstra godt på.

På hjemmebane står Brann med seks strake seire og 20-6 i målscore mens Staal på bortebane har 4-0-2 og 11-8 i målscore. Flere Staalspillere har den senere tiden følt at det har løsnet formmesig og resultatene i de to siste kampene mot FKH2 og Kopervik har og vist det. Staal reiser til Bergen på fredag og overnatter på hotell for å være best mulig forberedt. Dette hadde en stor suksess i bortekampen mot Os og forhåpentligvis også denne gang.

Jeg har fått litt «kritikk» fra noen med adresse nord for Hola Eigå om at jeg stadig skriver at Staal sine kamper er så viktige. Men sånn er det vel når en kjemper i teten og har noe å spille for så det får heller være 🙂 Likevel er dette en kamp en mest sannsynlig ikke har råd til å tape mens en med seier vil være kun to poeng bak Brann 2 og i en fin posisjon før høstssesongen. For Staal så erstatter nok Eirik Jøssang tomålsscorer Asgeir Austigard på topp mens laget ellers er uforandret. Martin Knudsen var den store spilleren i hjemmekampen og scoret begge målene og er nok også veldig innstilt på å vise seg frem fra sin beste side på sin gamle hjemmebane. Det ønsker resten av Staallaget også og Hallgeir Hinna sier at guttene gleder seg veldig til kamp.

Sannsynlig Staallag:

Thomas Mæle

Sigve K. Christensen

Stian Nag

Sindre Fjelde

Daniel Hawkins

Øyvind Alsvik

Martin Knudsen

Erlend Danielsen

Per K. Bjørlo

Eirik Jøssang

Arne Dalehaug

 

Kampstart på Brann Stadion er kl. 1400 på lørdag og det er meldt om mange strandbuer som tar turen til Bergen. Kan du ikke ta turen selv vil kampen bli oppdatert live her på Staalsiden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *