Slo Viking 2 2-1

Staal slo torsdag kveld Viking 2 2-1 etter 0-0 til pause. Hjemmelaget var det beste laget bortsett fra de 10 første minuttene av begge omgangene. En merket stor framgang etter forrige ukes tap mot Frøyland som nok overrasket endel Staalfans. Men dagens kamp var en bekreftelse på at Staal også i år blir å regne med helt i toppen.

Viking 2 stilte ett ungt lag og det var kun førsteårssenior Eirik Jacobsen som ikke holdt jralder. Men spillere som Veton Berisha, Eirik Schultze, Kristoffer Haugen og nyerværvelsen Henrik Breimyr aspirerer alle for spill i tippeligaen denne sesongen. Likevel var ikke Viking 2 laget idag noe svakere enn laget som nylig slo SIF 6-0. SIF som blir dratt frem som overgangsvinnerer og en av de store favorittene til opprykk i nordpuljen denne sesongen

Staal spilte idag i sin «vanlige» 4-4-2 formasjon og følgende lag:

T. Mæle- J.P. Nordbø, S. Nag (M. Bjørlo), S. Fjelde (G. Danielsen), Sigve K. Christensen- Ø. Alsvik, J. Karlsen, P.K. Bjørlo, T. Rossemyr- A. Dalehaug (E. Jøssang), K. Ramsland (M. Bringaker)

Det var lett å se at spillerene er mye mer komfortable og trygge i sine posisjoner og bortsett fra helt i starten på kampen så dominerte Staal mot Viking. Det sto 0-0 til pause men både Mæle i Staalmålet og Vikingskeeper hadde meget gode redninger og sto bra.

Tidligere Staalspiller Pål Fjelde kom inn for Viking i 2. omg. og bidro til at laget hans tok initiativ innledningsvis i 2. omg. Likevel var det Staal som tok ledelsen etter ett fint slått frispark av Per Krister Bjørlo som fant Sindre Fjelde som hoppet høyere enn keeper og sikkert stanget inn 1-0. Scoringen ga ekstra energi til hjemmelaget som nå tok over kampen og Morten Bjørlo scoret sitt første mål i alagsdrakten etter en ny fin dødball av broderen. Arne Dalehaug var etter det alene med keeper men ventet litt for lenge med å avslutte og ballen ble taklet vekk i siste sekund. Minutter etter avsluttet samme mann ett fint angrep som keeper reddet via tverrliggeren.

Vikings redusering kom like før slutt etter en litt unødvendig klarering i Staalforsvaret. Trond Rossemyr som ser lettere og bedre trent ut enn noen gang spilte en god kamp for Staal endte i hodeduell med banens minste spiller Muhammed Dursa og Norges G17landslagsspiller gikk seirende ut av duellen.  Tror muligens vi trekker tilbake Tronds kallenavn «luftens baron» etter den duellen 🙂

Staal ga spilletid til ungguttene Georg Danielsen og debutant Mathias Bringaker i andre omgang og begge kom veldig bra fra det. Gratulerer!

Alt i alt en kvalitetsmessig god kamp mellom to gode lag som nok vil kjempe i toppen i år også. Staals trenerduo fikk en grei bekreftelse på at vi er ett lag i framgang og kanskje enda viktigere at vi har mye å gå på.

Skadesituasjonen i laget ser nå mye bedre ut og alle spillere er nå mer eller mindre i full trening. Eirik Jøssang spilte sine første minutter idag siden skaden i august ifjor og i neste ukes kamper mot Ålgård og Randaberg så ventes det at Øyvind Hompland endelig skal få sin debut i Staaltrøyen. Erlend Danielsen og Espen Helland nærmer seg også nå og bør være kampklar i god tid innen seriestart.

Til slutt må vi ta med at det er veldig imponerende at så mye folk tar turen får å se Staal i treningskamp. Over 150 tilskuere er veldig bra og viser at interessen om Staal er veldig stor. Om ikke altfor lenge vil det bli invitert inn til offisielt stiftelsesmøte for Staal sin supporterklubb Hammarverket og vi håper flest mulig stiller på møtet og blir medlemmer her.

PS! Dommer Frode Olsen kom meget godt fra sin dommerdebut på Jørpeland sett bortfra bagatellen at han glemte å starte klokken i 2. omg. men «eg tar an på gefuelen» viser at det er ikke bare på tv Olsen har en kjapp replikk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *