Før kampen: Flekkefjord FK

Endelig seriestart!!! Flekkefjord er motstander i Staal sin første seriekamp i 2012 sesongen, en sesong vi alle håper skal ende i opprykk til 2. divisjon. Flekkefjord er ett lag Staal ikke har møtt siste 20 år  og er ny motstander for samtlige Staalspillere.

Laget trenes for andre året av Leif Tsolis som er fulltidsansatt av klubben som trener, spillerutvikler og trenerkoordinator. Tsolis har tidligere erfaring fra høyt nivå som trener i Vålerenga sin jravdeling og som assistenttrener for Mjøndalen. Flekkefjord holdt seg med ett nødskrik ifjor og endte kun et poeng over Rosseland som rykket ned. Foran denne sesongen har Tsolis økt treningsmengden stort og har uttalt at Flekkefjord har som som mål å bli 3. div. best trente lag. En tok derfor ikke pause etter serieslutt ifjor og har trent for fullt nå i snart 6 mnd. for å være best mulig rystet foran årets sesong. Over 15 treningskamper er spilt allerede så mangel på kamptrening bør ikke være ett problem. Til Farsund Avis sier Tsolis følgende » At vi droppet ferien og økte treningsmengden har gitt enorm framgang. Resultatene er fantastiske så langt og vi har slått tilbake mot kritikerne som trodde vi ikke visste hva vi drev med, sier FFK-treneren.»  Videre sier han at enkeltspillere sine ferdigheter og lagets spillestil er av en annen verden i forhold til ifjor. Resultatene Tsolis viser til er 7-3 over SIF, 6-3 seier over 2. div.laget Mandalskameratene og 3-2 seier over 4. div.laget Lyngdal som nylig slo ut Klepp i cupen. Ser en litt bak resultatene så må det nevnes at SIF var veldig svekket i denne kampen. Laget har også tapt mot flere 4. div. lag som Rosseland og Eiger samt tap mot Egersund som stilte med 8 jrspillere fra start.

Før denne sesongen er Flekkefjord forsterket med Ørjan Grønsund fra Brann 2 som er lagets toppscorer i vinter med 12 mål. Grønsund scoret vel 5 mål mot SIF alene og blir en mann å holde ett øye med for Staal sitt forsvar. Av andre nykommere med erfaring fra godt nivå er Magnus Paulsen som har spilt for Skeid i Adeccoligaen og rutinerte Odd Arne Glendrange som midtstopper.

Flekkefjord hadde 5-3-5 på hjemmebane men de aller fleste tapene kom tidlig i sesongen. Sterke lag som Brodd, Klepp og Vardeneset måtte alle reise hjem med tap fra Uenes Stadion.

Stor treningsmengde bør ikke være nok til å skremme Staalguttene som har trent 4-5 ganger i uken de siste 3-4 sesonger. I forhold til Flekkefjord har Staal nesten ikke spilt treningskamper denne vinteren og Hallgeir kunne nok tenkt seg å hatt noen flere før seriestart. Staal tapte 3-0 for Stord i Tyrkia like før påske men det skal nevnes at en da startet med 2 estiske prøvespillere mens de tre beste spillerene fra NMkampen uken før (Ramsland, Dalehaug og Jøssang) ikke spilte. I vinter har Staal variert veldig  i treningskampene fra å rundspille Ålgård til å bli kontret i senk av Frøyland på hjemmebane. Staal skal likevel være veldig godt forberedt før seriestart og kun langtidsskade Erlend Danielsen og Espen Helland er uaktuelle for troppen på lørdag. Staal var solide på bortebane ifjor med 9-1-3 og i forhold til fjoråret med overnattinger før bortekamper i tankene så er turen til Flekkefjord en liten svipptur 🙂

Det er ventet mange Staalpatrioter på Uenes lørdag og Flekkefjord sin supporterklubb Ækeberget er klar. Ønsker du å bli med til Flekkefjord på lørdag er det fremdeles plass i bussen til Hammarverket. Bussturen koster 250 kr tur retur. Avreise kl.10 fra Jørpeland med retur til 20.00. Påmeldingsskjema finner du her:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEF0bzBlQlNEbDlJUkZrSHppUWJuRHc6MQ#gid=0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *