Før kampen: Vardeneset BK

Fredag spilles sesongens første hjemmekamp i serien for Staal denne sesongen.  Motstander er Vardeneset BK som er en gammel kjenning for Staal. Ettersom Staal har vært to år i “eksil” i nordpuljen så har en ikke spilt mot Vardeneset siden 2009 sesongen da det ble 5-1 seier på Jørpeland Stadion. Generellt har en hatt en godt tak på Vardeneset hjemme og en står med seier i de tre siste oppgjørene. Staal står med 8-2-0 siste 10 på hjemmebane mens Vardeneset har 3-3-4 på sine siste 10 på bortebane.

Vardeneset trenes i år av tidligere Vikingspiller Cato Andersen sammen med mangeårig trener Kjetil Vestbø. Ifjor endte laget på en  9 plass og denne sesongen har en målsetning om å havne på øvre halvdel. Laget tapte 3-1 mot Brodd i første kvalikkrunde i NM mens det ble 1-0 seier hjemme mot Madla i seriepremieren.  Tidligere Staalspiller Daniel Hawkins er nå å finne i troppen til Vardeneset og er en sentral spiller på bortelagets midtbane. Av andre profiler på Vardenesetlaget finner vi Espen Håland som er tilbake etter en sesong i Brodd. Håland som har kjæreste fra Jørpeland ble matchvinner i første serierunde og midtstopperen blir en viktig mann å markere på alle dødballer. På midtbanen er Stig Hammer Larsen fortsatt en terrier og skal en vinne midtbanekrigen så må han temmes. Vardeneset har flere gode spillere fremøver på banen og Espen Austbø, Morten Valda og Christer Rimestad vet alle godt hvor målet står.

Staal måtte ut i ekstraomganger mot Brodd på mandag i en kamp som innholdt ALT en fotballkamp kan inneholde.  Staal tok seg særdeles fortjent videre etter straffekonkurranse etter at det sto 1-1 etter ordinær tid. Staal dominerte stort i kampen men som mot Flekkefjord så slet Staal med uttellingen og det var ikke før innbytterene Even Østensen og Morten Bjørlo flott kombinerte en fikk uttelling. Straffene var utmerket og når Brodd misset på to av sine så er Staal i 1. runde av cupen for andre år på rad.

Vi satser på to dager med hvile har restiturert trøtte Staalbein og at laget er klar til ny innsats mot Vardeneset. Kampen spilles på kunstgress noe som gjør at “tribunestemningen” ikke blir det samme som på gresset men forhåpentligvis så er dette den eneste hjemmekampen i serien som spilles der også.

Kampstart fredag er kl. 1900 så velkommen til å være med å heie Staal fram til ny seier!

Vardeneset sin «Før kampen» kan leses her: http://www.vardeneset-bk.no/index.cfm?id=375344

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *