Før kampen: Frøyland IL

Fredag kl. 1900 er Frøyland Staal sin motstander på Jørpeland Stadion. Frøyland som rykket opp igjen etter ett kort opphold i 4. div. har startet sesongen med tre strake tap men ledet både 0-1 og 2-3 i kampen mot Vigør sist og hadde fortjent med seg poeng fra Sørlandet. I innbyrdes oppgjør mellom lagene står det 5-2-4 i favør Staal men lagene har ikke spilt i samme avdeling siden 2008 nå. Laget trenes av tidligere Bryne- og Brannspiller Asgeir Kleppa. Det har vært en rekke utskiftninger i Frøylandtroppen foran årets sesong og troppen til Kleppa er veldig ung sett bort ifra superveteran Hans Kristian Håland som fremdeles vet hvor målet står. Fra fjoråret har en mistet nøkkelspillerene Sigbjørn Skjæveland og Øystein Rugland begge til Ålgård mens midtstoppertalentet Marius Lode gikk til Bryne.

Frøyland slo Staal 3-1 på Jørpeland i vinter i en kamp der hjemmelaget dominerte stort banespillet men Frøyland var veldig giftige på kontringer. Stortalentet Preben Løvdahl Hellvik var hele veien ett uromoment for Staalforsvaret med sin store hurtighet og med to mål og en assist mot Vigør virket han å ha funnet formen.

Formen har også Staal funnet så til de grader. Forrige søndags 9-1 seier over Bryne 2 ble etterfølgt av det som må være tidenes prestasjon av ett Staallag da Sandnes Ulf fullt fortjent ble beseiret 2-1. Spillere og trenere er veldig klare på at cupen er kun en bonus og at serien er den som har fokus. Det er klart at etter en slik seier som på tirsdag så kommer det med endel ekstra oppmerksomhet men guttene har bare med å venne seg til mediaoppmerksomhet nå fremover ettersom Staal TV nå også er på lufta 🙂 Ungguttene bak kamera og mikrofon gjør en kjempejobb og det er en flott ny service Staalfansen har fått.

Det nærmer seg veldig 3 år siden sist Staaltap på Jørpeland Stadion og målforskjellen er utrolige 119-12 på lagets siste 26 hjemmekamper! Staal er veldig klar for å få revansje for tapet mot Frøyland i vinter og stiller topptent til kampen. Brodd tok torsdag over tabelltoppen igjen etter sin 3-2 seier over Madla på bortebane. Skal Staal henge med så må lag som Frøyland slås på hjemmebane så det er bare å ta turen til Jørpeland Stadion fredag og støtte guttene videre mot årets store mål som er opprykk til 2. div.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *