Før kampen: Madla

Staal spiller torsdag bortekamp mot Madla kl. 1900. Madla har de siste årene for det meste spilt i 4. div. men rykket opp foran årets sesong. Staal har ikke spilt mot Madla siden 2004 i seriesammenheng og da vant en 3-1 både på Jørpeland og på bortebane. Seieren på bortebane den gang var faktisk med på å redde Staal fra nedrykk til 4. div. ( Staals første målscorer den kampen var Eirik Jøssang 🙂 )

Madla trenes av Geir Lunde som foruten å ha vært spillerutvikler og assistenttrener i Viking og Norges u21 lag har trent mange lokale lag som Vidar, Randaberg, SIF, Mosterøy og Buøy. Lunde har mer eller mindre samme spillertropp som rykket opp pluss lokalfotballnomaden Ørjan «Taxi» Olsen. Lagets nøkkelspillere foruten keeper Olsen er Daniel Kvernstrøm på midten samt Asbjørn Osland og ikke minst Chris Danielsen i angrep. Staal spilte 2-2 mot Madla i treningskamp før påske og da var det tydelig at trener Lunde hadde drillet mye forsvar med laget i vinter for de fremstod som veldig godt organiserte og lå dypt med 9 mann på egen banehalvdel og satset på kontringer. Det er vel ingen grunn til å tro at laget kommer til å starte så mye mer offensivt imorgen men Madla har vært bra på hjemmebane denne sesongen og står med 2-0-1 og 8-4 i målforskjell her. Sola og Vigør er slått mens Brodd vant en tett kamp 3-2 hvor en avgjorde på slutten. På bortebane har det ikke gått like bra med fire strake tap så en ligger på 12 plass etter 7 spilte kamper.

Staal var helt overlegne mot Madla i forrige oppgjør men slapp Madla utilgivelig inn i kampen. Det har dessverre skjedd litt for ofte denne sesongen. Det er få sjanser som har blitt produsert mot Staal men uttellingsprosenten har vært høy fra motstanderlaget sin side. Fremover har Staal sløst veldig bortsett fra kampene mot Bryne og Vardeneset så konsentrasjonen må skjerpes både bak og fremme. Staal har etter kampen mot Klepp gjennomført en god treningsuke og er veldig klar for morgendagens kamp. Arne Dalehaug og Øyvind Alsvik er nye menn på «sykestuen» men erstattes av debutantene fra start i seriesammenheng Even Østensen og Andri Juliusson som virkelig begynner å bli varm i Staaltrøyen.

På benken sitter blant annet nylig landslagsuttatt G15 spiller Mathias Bringaker og Geir Magne Staurland som hadde en meget bra kamp for Staal 2 mandag og er i alagets kamptropp for første gang. Asgeir Austigard er også tilbake fra sitt år på folkehøyskole så selv om flere nøkkelspillere er ute så viser det bredden i Staaltroppen. Per Krister Bjørlo og Arne Dalehaug kan også være i aksjon igjen før kampene mot Brodd og Viking 2 før ferien.

Staal ligger før Madlakampen på 3 plass. men vil med seier komme ajour på poeng med Viking 2 som leder. De spiller forøvrig borte mot Brodd på Midjord fredag kl. 1800 i en annen spennende kamp denne serierunden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *