Før kampen: Sola

Staal møter fredag kl. 1900 Sola til kamp på Jørpeland Stadion. Sola har slitt veldig innledningsvis denne sesongen men tok sesongens tre første poeng i seieren mot Flekkefjord sist lørdag. På tirsdag tapte en på overtid 1-2 mot Start 2 og Staalkampen blir dermed den tredje på en uke for Solalaget. Sola trenes av Rolf Eikeskog som de også gjorde sist gang de møtte Staal i 2010 sesongen. Den gang var Sola det store overraskelseslaget i avdelingen og havnet på 2. plass 15 poeng bak Staal. Ifjor spilte laget i «sørpuljen» og kom på 8. plass. Sola mistet flere av sine mest rutinerte spillere foran årets sesong men har nå i det minste fått solid sisteskanse. Gramos Gashi ble kåret til årets keeper i 2010 og er tilbake i Sola etter ett kort opphold i Vidar. De aller fleste tapene har vært knepne men Sola sitt store problem har vært å score mål. Kun 4 mål har laget scoret på 8 kamper og da blir det automatisk få poeng og nedrykksstrid.

Staal har siden 2000 møtt Sola 10 kamper og vunnet 7 og tapt 3 kamper. På hjemmebane står en med 5 strake seire og 9-2 mot fredagens motstander. Staal slo Madla 3-0 på bortebane i en svak kamp. Kun etter Hallgeir sin tordentale i pausen og i de påfølgende 20 første minuttene i 2. omg. hvor Staal scoret tre mål spilte en opp mot «normal» standard. Laget hadde en god «drøs» før trening mandag og før innspurten av vårens kamper. Nå venter tre kamper på en uke før en avslutter med toppkampene mot Brodd og Viking 2. Skadesituasjonen ser nå litt bedre ut og både Arne Dalehaug og Per Krister Bjørlo kan melde seg til tjeneste allerede neste uke. John Petter Nordbø er ikke langt vekke mens strekkskade Øyvind Alsvik og opererte Erlend Danielsen og Espen Helland «spares» til høstsesongen.

Sola er ett lag en skal slå og det forventes ett aggresivt Staallag som går rett i strupen på Sola fra start. Bortelaget har sluppet inn flere mål på unødvendige balltap på egen banehalvdel og på dødballer så her må en bare kjøre på. Selv om en «forventer» seier så må spillerene våge å slippe seg løs og prøve på ting offensivt. Andri Juliusson sitt brassespark sist vitner om stor selvtillit og det bør også de andre Staalspillerene ta med seg inn i kampsituasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *